L.B. u Vijesti

Studenti podstanari – SC vam plaća 250 eura stanarine! Provjerite kako se prijaviti

S obzirom na manjak mjesta u domovima, mnogo studenata koji studiraju u Zagrebu prisiljeni su unajmljivati privatni smještaj po prilično visokim cijenama.

11. Siječnja 2023 11:28
Prilika da lakše platiš stanarinu za privatni smještaj.

Prilika da lakše platiš stanarinu za privatni smještaj. Foto: DaynightLens via Shutterstock

Početkom akademske godine, tema cijena privatnog smještaja u Zagrebu i ostalim sveučilišnim gradovima postala je broj jedan među studentima, ali i stanodavcima.

Osim inflacije koja utječe na troškove života svih sugrađana, otegotne okolnosti za mlade protežu se i na tržište nekretnina za najam koje su od ove jeseni, u svim sveučilišnim gradovima, poskupjele.

Jednokratna financijska potpora u iznosu od 1875 kuna

Dobre vijesti za sve studente u najmu stanova na području Zagreba i Zagrebačke županije dolaze iz nadležnog Studentskog centra. Naime, ove godine možete se prijaviti za jednokratnu financijsku potporu kako biste lakše podnijeli trošak unajmljivanja privatne nekretnine ukoliko niste ostvarili pravo na domski smještaj.

Kako javljaju iz zagrebačkog SC-a, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade isplatit će jednokratni iznos potpore za 928 studenata, koji su se prijavili na natječaj za smještaj u nekom od zagrebačkih domova, ali isti nisu ostvarili ove akademske godine iako su za njega imali sve uvjete.

Sredstva po kandidatu s konačne rang liste iznose 248,86 eura, odnosno 1875 kuna, a navedeni iznos predstavlja jednokratnu subvenciju koja ne utječe na pravo studenata da ostvare mogućnost subvencioniranog smještaja u studentskom domu. Sredstva će se dodjeljivati prema konačnoj rang-listi kandidata s natječaja za dodjelu subvencioniranog smještaja.

Potrebna dokumentacija

Kako biste se prijavili za ovaj vid potpore, mora ćete priložiti sljedeće dokumente: potvrdu/uvjerenje o boravištu u mjestu studiranja (MUP), privolu/suglasnost za objavu osobnih podataka te potvrdu banke ili presliku bankovne kartice s navedenim brojem žiro-računa koji glasi osobno na podnositelja zahtjeva.

Ukoliko se javi veći broj studenata nego što ima sredstava za podijeliti, vršit će se rangiranje sukladno broju bodova ostvarenih u Natječaju za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu u akademskoj godini 2022./2023.

Vremena za prijavu imate do 27. siječnja stoga požurite!

Više informacija o ovoj potpori pronađite ovdje.

Još vijesti