V.F. u Vijesti

Studentica krivotvorila ocjene da ostvari pravo na stipendiju: Prepravila je i podatke o ECTS bodovima

Protiv nje će biti podnesena kaznena prijava.

16. lipnja 2023 12:34
Krivotvorenu je potvrdu poslala Ministarstvu.

Krivotvorenu je potvrdu poslala Ministarstvu. Foto: cocoparisienne/Pixabay

Policijska uprava varaždinska je priopćila kako se sumnjiči 21-godišnju studenticu jednog visokog učilišta u Varaždinu da je krivotvorila podatke o uspjehu na studiju kako bi ostvarila pravo na stipendiju.

Naime, sumnja se kako je studentica „putem informacijskog sustava visokih učilišta, na vlastiti zahtjev zaprimila prijepis ocjena i popratnu potvrdu o studiju, koju je potom s ciljem da je uporabi kao pravu, preinačila na način da je izmijenila temeljne podatke o uspjehu na studiju i to da je upisana u 2. nastavnu godinu, iako je bila upisana na 1. godinu kao ponavljač, zatim podatke o ECTS bodovima, prosječnu ocjenu te težinski prosjek ocjena“, priopćili su iz PU varaždinske.

Studentica je zatim spomenutu potvrdu koristila kao pravu te ju priložila Ministarstvu znanosti i obrazovanja, u svrhu natječaja za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima.

Policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje, a studenticu se sumnjiči za krivotvorenje isprava. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državom odvjetništvu.

Još vijesti