M. P. u Vijesti

U Maroku je trenutno pet studenata medicine: „Mama molim te ne brini se“

Potres ih je još više zbližio.

11. rujna 2023 12:24
Studenti iz Hrvatske pomažu stradalima nakon potresa u Maroku

Studenti iz Hrvatske pomažu stradalima nakon potresa u Maroku Foto: Canva/Instagram

U Maroku je trenutno pet studenata medicine iz Hrvatske koji su dobrovoljno ostali volontirati, a potres ih je zadesio dok su bili na izletu u Casablanci koja je 250 kilometara od radnog mjesta u Marakešu. 

Naime, riječ je o studentima koji odrađuju jednomjesečnu praksu u Marakešu, a s njima je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš. Mia, Laura, Ružica, Toni i Lea su odlučili pomoći u bolnici, a potres ih je još više zbližio. 

„Mi smo bili na 13. katu zgrade u Casablanci, počelo se sve tresti trajalo je oko 30 sekundi do jedne minute, svi stanari su izašli na ulice, mi smo se sakrili ispod štokova u nadi da je zgrada relativno sigurna i da se neće ništa urušiti na nas“, rekla je Mia Kovačević Žižić.

Iako su ih roditelji molili da se vrate kući, oni su nakon potresa odlučili otići u veleposlanstvo i prijaviti svoje podatke u slučaju novih podrhtavanja.

Situaciju je komentirala i studentica Lea Paradinović: „S različitih smo fakulteta, ja sam konkretno iz Osijeka kolege su iz Splita i Rijeke i mi smo se prijavili na studentsku razmjenu od mjesec dana i dobili smo smještaj u Marakešu. Tamo odrađujemo prasku svako jutro i to u trajanju od četiri tjedna“, a Laura je poručila: „Mama molim te ne brini se, sve je u redu, mi smo dobro i bit će sve dobro“, stoji na dnevnik.hr.

Još vijesti