MojFaks u Vodič za brucoše

Mjesec brucošijada u Hrvatskoj: Provjeri gdje sve možeš tulumariti – već od danas

Mjesec listopad, osim prvih predavanja, obilježavaju i brojne brucošijade koje se događaju u svim sveučilišnim gradovima.

12. listopada 2022 13:42
Brucošijade započinju već danas.

Brucošijade započinju već danas. Foto: PH German Alvarez via Shutterstock

Prva godina faksa je uvijek najgora i najstresnija. I mi smo nekada bili brucoši pa sadašnjim brucošima preporučujemo da odu barem na jednu brucošijadu i nakratko zaborave na stres, muku i obaveze koje ih čekaju na faksu.

Mjesec listopad je pun događanja, a u nastavku donosimo popis brucošijada koje možete posjetiti.

Humanitarna brucošijada splitskog Sveučilišta

Studenti u Splitu tulumare već danas, a sva sredstva skupljena tijekom brusošijade poklanjaju Petrinjcima unesrećenima u strašnim prošlogodišnjim potresima.

Preporučena donacija iznosi 20 kuna, ali možete donirati i više, večeras u restoranu Kampus.

Brucošijada ZVU-a

Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu organizira brucošijadu ovoga četvrtka, 13. listopada. Mjesto radnje je studentima omiljeni Club Roko preko puta Save, a početak 22 sata.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 40 kuna. Nastupa Dj SWEN, a Studentski zbor poručuje da očekuje ekipu u što većem broju.

Brucošijada FERIT-a

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija organizira svoju brucošijadu u Osječkoj Pivnici u Tvrđi u četvrtak, 13. listopada s početkom u 20 sati.

"Obavijestite obitelji, rodbinu, kume i kumove, strine, jetrve, braću i sestre jer ferit opet pravi najbolji party u gradu", obavijestio je Studentski zbor FERIT-a.

Cijena ulaznice je 10 kuna i tombola zauzvrat s navodno dosta dobrim nagradama. Nastupaju DJ Sanse i DJ Andy Boy, dok će se u podrumu puštati trash. Party će biti na dva floora, a organizatori obećavaju dobru zabavu s rizikom "propadanja donjeg kata".

Brucošijada Pravnog fakulteta u Rijeci

U četvrtak, 13. listopada se održava i brucošijada Pravnog fakulteta u Rijeci u Klubu Crkva. Početak zabave je u 21 sat, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crkva (@crkva_rijeka)

 

Nastupa DJ Dugina G, a organizatori iz Studentskog zbora se nadaju kako će ova godina biti još bolja od prošle.

Brucošijada Save

Partijanje u Roku se nastavlja i dan kasnije jer se u petak, 14. listopada održava Brucošijada Save.

"Zbog svima dobro poznatoga stresnog razdoblja prve akademske godine, odlučili smo brucošima organizirati dostojanstvenu uvertiru u Prvu Godinu Menze. Dragi brucoši, kako bi uvertira bila još ljepša, stariji su studenti zaduženi da vam pokažu pravi put", poručuju iz Studentskog odbora Sava.

Brucošijada EFZG-a

U subotu, 15. listopada Hrvatska studentska asocijacija organizira Brucošijadu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma.

"Ti skupi ekipu, a mi smo Vam osigurali prostor u Kineskom paviljonu zagrebačkog Velesajma, najbolje DJ-e u gradu i cuge koliko vam srce poželi", obećali su organizatori.

Sveučilišna brucošijada

Hrvatska akademska zajednica i Studentski zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta pozivaju sve brucoše da se zabave uz koncert Vesne Pisarović na Sveučilišnoj brucošijadi.

Brucošijada se održava 21. listopada u The BEST-u. Ulaznice je moguće kupiti u Studentskom centru, na Ekonomskom, Filozofskom i Fakultetu političkih znanosti te na centru po dogovoru.

"Osiguraj svoju kartu na vrijeme, nemoj čekati to jutro kad objavimo da je kraj prodaje", napomenuli su organizatori.

Brucošijada hercegovačkih studenata

Uskoro se održava i Brucošijada hercegovačkih studenata i to u petak, 21. listopada u Clubu Roko u Zagrebu. Brucošijadu organizira Zavičajni klub hercegovačkih studenata, a nastupa Jole.

"Slavimo početak nove akademske godine na najluđoj noći u gradu, tradicionalnoj hercegovačkoj večeri. Ove godine u goste nam stiže jedan od najpoznatijih hrvatskih izvođača, Jole, koji će, sigurni smo, napraviti nezaboravno ludu atmosferu", obećali su.

Algebra brucošijada

Svoju prvu brucošijadu organizira i Visoko učilište Algebra i to u petak, 4. studenog u Sax! Klubu u Palmotićeva 2 u Zagrebu od 21 sat. Cijene ulaznica su 40 kuna za brucoše s Algebre i 70 kuna za sve ostale.

Na brucošijadi tako nastupaju Kuku$, Buntai i Resident DJ Filip. Organizatori poručuju da propuštanje ove zabave nije opcija i da brucoši prvi petak u studenom ostave slobodan.

Brucošijada FER-a

Slavna Brucošijada FER-a slavi svoj 40. rođendan, a ove se godine održava 12. studenog na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Osim projekcija u kinu, posjetitelji će moći uživati u 16 izvođača na tri različita stagea.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brucošijada FER-a (@brucifer_fer)

 

Organizatori su najavili da nastupaju TBF, Z++, Porto Morto, Prazna Lepinja, Mašinko, Filip Motovunski, Podočnjaci, Klinika Denisa Kataneca, KOIKOI, Fire in Cairo i Skotni Vrag.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 80 kuna, dok za brucoše FER-a cijena iznosi 50 kuna.

Još vijesti