L.B. u Vodič za brucoše

Princeza Amalia kreće na faks: Odbila 12 milijuna kuna džeparca, živjet će s cimerima

Princeza Amalia će ove godine postati brucošica na Sveučilištu u Amsterdamu.

3. lipnja 2022 11:57
Princeza Catharina-Amalia uskoro postaje brucošica...

Princeza Catharina-Amalia uskoro postaje brucošica... Foto: RVD, koninklijkhuis.nl

Najstarija kći nizozemskog kralja Vilima-Aleksandra studirat će političke znanosti i ekonomiju od rujna 2022. i živjeti u unajmljenom smještaju s još nekoliko studenata, priopćila je Kraljevska informativna služba (RVD) uz zamolbu da se tijekom boravka na kampusu poštuje njena privatnost.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Svijet tek otkriva zgodnog pranećaka britanske kraljice: Za studentom Arthurom uzdišu žene diljem svijeta

Nakon proslave 18. rođendana prošle godine, princeza Amalia je počela preuzimati neke ceremonijalne dužnosti za kuću Orange koja je zadržala podršku većine Nizozemaca. No, nakon što je maturirala sa najvišim počastima u srednjoj školi, odlučila je uzeti godinu dana pauze prije upisivanja fakulteta, piše Reuters.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

 

Tijekom srednje škole, radila je povremeno kao konobarica.

Podsjetimo, prošle je godine najstarija kćer kralja Willema-Alexandera i kraljice Maxime nizozemskom premijeru Marku Rutteu poslala pismo u kojemu ga obavještava o svojoj odluci da odbije "džeparac" u iznosu od 1,6 milijuna dolara (nešto više od 11 milijuna kuna) dok ne preuzme svoje kraljevske dužnosti, prenio je People.

"Zbog prava na džeparac osjećam se nelagodno, sve dok za njega nešto ne ponudim zauzvrat i dokle god su drugi studenti u puno lošijoj poziciji od mene, posebice u vrijeme pandemije koronavirusa", pisala je 2021. godine.

Također je odlučila da će vratiti 400 tisuća dolara (gotovo 3 milijuna kuna) na koje je imala pravo tijekom srednje škole, te da neće tražiti džeparac sve dok ne preuzme ulogu princeze Orange, što bi željela odgoditi još neko vrijeme.

Još vijesti