M. P. u Vodič za brucoše

Treba li znati crtati na Arhitektonskom fakultetu? Poslušaj savjete ove studentice, bit će ti od koristi!

Objasnila je razliku između građevine i arhitekture.

18. listopada 2023 16:28
Poslušaj ove savjete!

Poslušaj ove savjete! Foto: Canva

Građevinski i Arhitektonski fakulteti Sveučilišta u Zagrebu se nalaze na istoj lokaciji, to jest predavanja su smještena u istoj zgradi. Pojedinci, upravo zbog toga, miješaju te pojmove i smatraju da su to skoro pa identični smjerovi.

Iako između ta dva smjera postoji poveznica, ali ima i velikih razlika, a detalje je na TikToku objasnila studentica arhitekture koja fakultet pohađa u Grazu. Za one koji su i dalje u dilemi, koji od tih dva fakulteta upisati, Željka je ukraktko opisala glavne razlike.

 

@zeljkafajfar Replying to @m23b00 😊 #arhitektura #studentarhitekture #fyp ♬ That Couch Potato Again - Prod. By Rose

 

Kao što je spomenula u videozapisu, sve ovisi o vama i o tome kako definirate pojam „teško“. Samim time, od velike su važnosti vaši interesi i sposobnosti. Studenti arhitekture moraju znati crtati, a osim fizike i konstrukcije, važno je znati povijest umjetnosti jer moraju znati odrediti funkcionalnost prostora.

S druge strane, građevinari se više fokusiraju na točnost i preciznost svi izračuna, jer o tome ovisi stabilnost projekta. Upravo zbog toga, oni se bave izgradnjom cesta, mostova, vodovodnih sustava i slično.

 

Još vijesti