Vodič za brucoše

UNIKATNIM oglasima za cimere 'raspalili' grupe: Neki čak nude i besplatnu ikisicu

MojFaks | Laganini, 23.08.2021., Autor: Vanessa K.Neki definitivno razmišljaju van okvira.
Foto: arhiva, MojFaks

Cimeri su osobe koje ti mogu ili uljepšati ili uništiti godinu studiranja. Od nebrojeno mnogo priča o cimerima iz pakla, tu i tamo se ipak nađu oni koji su preslika Loleka i Boleka iz kultnog crtanog filma.

Vrijeme je "sparivanja" u studentskome svijetu. S obzirom na skori početak nove akademske godine, ponovo su aktualni oglasi u kojima studenti tragaju za idealnim cimerom ili cimericom, a mi vam donosimo nekoliko najboljih, objavljenih na društvenim mrežama u grupama koje okupljaju stanare pojedinih zagrebačkih domova.


"Nakon duge i teške patnje..."


Većina studenata kratka je i jasna, no neki su se uistinu potrudili i napisali poduže objave. Iako je poduža poruka, ova djevojka se definitivno istaknula svojom objavom.


"Tražim novu žrtvu, 1. kategorija -  Nakon duge i teške patnje s random cimerima, idemo probat ovako. Nemam neke posebne uvjete ni želje vezane za tvoj ritam spavanja, učenja, čišćenja i sl., puno mi je bitnije da si normalna osoba koja zna reći šta joj smeta i koja je spremna za dogovor. Ja sam dosta spontana i nemam plan za sutra, a kamoli za narednih 10 mjeseci, ali većinom sam van sobe radi posla/faksa/dečka/društva i sa mnom ćeš imati dosta svog mira. S druge strane, sve od navedenog znam ponekad dovuć' u sobu i bilo bi super kad ti to ne bi smetalo, odnosno kad bi i ti imala sličan stil života jer mislim da bi se tako najbolje razumjele", započinje svoju potragu studentica na Facebook grupi stanara "Save".


>>>Traženje 'cimija' i rezerviranje soba: Ovo su najduhovitiji oglasi i memovi zagrebačkih studenata dok traže cimere<<<


"Ne bih bila sretna s cimericom koja leži/uči u sobi 24/7 cijelu godinu, niti bi ta cimi bila sretna sa mnom. Neće nam biti super ni ako si tek otkrila studentski život, pa piješ 4 dana u tjednu, a ostala 3 pričaš o tome. To naravno ne znači da ne volim izaći i popiti, zapravo sam jako društvena, ali nastojim da mi cimi ne pati zbog toga (osim ako pijemo skupa, naravno)", dodaje djevojka.


Svjesna je da ne mogu svi biti prijatelji, iako mašta o tome da joj cimerica slična po pitanju nekih stvari koje voli. Također nije pristaša strategije pasivne-agresije u rješavanju problema.


>>>Potraga za SAVRŠENIM cimijem još traje? Ovih 8 pitanja morate postaviti svima s kojima mislite da biste mogli živjeti<<<


Stoga traži cimericu koja je izravna i može na glas reći što je muči, pa napominje kako cure koje komuniciraju "lupanjem vratima, šutnjom, streljanjem pogledima i sl." moli da ju zaobiđu. "Ne pada mi na pamet ulagat svoju energiju u gatanje zašto me cima danas nije pozdravila", kaže.


"Bilo bi super da ne smrdiš, ne dijelim dečka i jastučnicu!"


"Što se tiče čišćenja, bilo bi super da ne smrdiš ni ti ni naša soba i da održavaš zajednički prostor, a hoće li prazna kutija od pizze stajati na tvom stolu 2 sata ili 2 tjedna i hoćeš li pospremiti krevet kad ustaneš apsolutno me ne zanima. Nemam problem s dijeljenjem bilo čega osim dečka i jastučnice, ali apsolutno poštujem ako ti imaš neka pravila vezana za taj dio. Samo mi nemoj reći 'uzmi šta god trebaš', pa onda kolutati očima i lupat po sobi jer sam posudila peglu, to će bit početak kraja. Btw, nabavila sam peglu, pa je i to jedna prednost mene kao cimerice", našalila se očigledno poučena bogatim iskustvom.


>>>8 namirnica koje će ti cimer uvijek krasti iz frižidera<<<


U sljedećem je dijelu objasnila malo više o sebi, pa kaže kako njena buduća cimerica može očekivati "puno sarkazma, loših fora, dosta kompromisa i redovno javljanje kad ide iz sobe i kad se vraća jer misli da tako najbolje mogu organizirat vrijeme kad su same u domu".


>>>Kad neće milom, onda će SILOM: Ova je studentica cimerici iz PAKLA napravila okrutnu smicalicu<<<


Uz cimericu - iksica gratis


O tome koliko je studentima bitno pronaći osobu s kojom će biti komplementarni, koliko je to moguće svjedoče brojni detaljni i iscrpni oglasi u kojima u detalje objašnjavaju što očekuju od osobe s kojom će dijeliti sobu tijekom godine. Neki u cimeru vide priliku za druženje i grickanje jabuka iz menze.


"Tražim cimericu 3. kategorija - Studentica 2. Godine Radiološke tehnologije. Spremna na dogovore i kompromise. Tražim nekog s kime mogu popit kavu i otići u menzu uzet jabuku (budući da slabo jedem iz menze). Volim popit i izaći, ali isto tako poštujem ako nisi za dovođenje ljudi u sobu. Živim u Munchenu, stoga ako bude sve online, mene neće biti 99% vremena u sobi pa ćeš imati full mir od mene. Iz Osijeka sam, pa ako si i ti iz okolice, top", ukratko je objasnila studentica.


"Nemam posebne zahtjeve što se tiče cimerice, poželjno da voliš izac popit kavu i da mi ne pušiš iznad glave (na prozoru smiješ). Treniram, pa bi bilo kul da me netko pazi na benču, ali nije presudno", komentira kroz smijeh i dodaje da joj ne smeta dovođenje ekipe u sobu, da cimerica ne mora biti preveliki čistunac i "budući da slabo koristi iksicu, njena je ako može toliko pojesti".


>>>Znate li za 'efekt cimera'? Osoba s kojom dijelite sobu utječe i na vaš prosjek ocjena – evo koga bi definitivno trebali izbjegavati<<<


FER-ovci ne žele kolege s faksa za cimere


U Facebook grupi "ekipe s Cvjetnog" također se intenzivno traže cimeri.  Jedan student traži cimera i ima samo tri uvjeta.


"Po mogućnosti da nisi puno u sobi (jer učim u sobi ili bar da ti ne smeta to) i da nisi s FER-a (jer ja sam 3. godina FER-a), donekle uredan i otvoren, ostalo nebitno, sve se da dogovoriti", napisao je student.


>>>[FOTO] Naj (ne)urednije sobe na Savi: Tapete striptizete, lampice, stolice na prozorima...<<<


Još jedan student FER-a odbija FER-ovce za buduće cimere. "Treća godina FER-a, ne hrčem osim kad spavam na leđima (a onda me ti probudiš i okrenem se na trbuh), uredan sam, čistim sobu, puno učim i ponekad sam zbog toga loše volje, učim u sobi i u učioni, učim u svako doba dana pa se lako dogovorimo gdje će se to učenje odvijati kako bi oboje bili zadovoljni, idem doma 2 puta mjesečno, lako se dogovorimo oko oslobađanja sobe, lako se dogovorimo oko svega, imam društveni život i nisam 0-24 u sobi, imam sobu u 4.pav i planiram ju imati i dalje jer je dobra soba i dobra ekipa okolo", kratko je opisao student.


"Ti si: Nisi na FER-u, ali si na nekom težem faksu, ne hrčeš osim kad si na leđima (a onda te ja probudim, okreneš se na trbuh i vise ne hrčeš), 'uživaš' u učenju isto kao i ja i zbog toga si 'odlične' volje, dolaziš iz bližih krajeva i relativno često ideš doma, nisi u sobi 0-24, učiš i u sobi i u učioni i gdje god ti ostalo odgovara, uredan si, lako se dogovorimo oko svega, imaš društveni život", pojasnio je svoja očekivanja.


>>>10 razloga zašto su nam najbolji prijatelji baš oni koje smo upoznali na faksu<<<


Objava u formatu znanstvenog rada: 'Higijena nije obavezna'


Još je jedan student, također s lažnog profila, odlučio napisati objavu da traži cimera, potpuno drugačiju od dosadašnjih objava. On je, naime, napisao svoju objavu u obliku kraćeg znanstvenog rada.


Rekao nam je da je ovim potezom, na satiričan način, pokušao pokrenuti "kreativnost" kod drugih koji traže cimere. "Uvijek u ovo vrijeme kruže postovi o traženju cimera, a tu i tamo bude koji satirični, ali obično su kratki i s par fora. Nisam još vidio ni jedan malo mesnatiji pokušaj pa sam sam pokušao", rekao je za MojFaks.


Ovaj je studnt objavio Javni poziv s napisanim uvjetima za prijavu / Foto: screenshot via Facebook@Studenstki dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Po njemu, svjetla se gase u 17 sati / Foto: screenshot via Facebook@Studenstki dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Higijena nije obavezna / Foto: screenshot via Facebook@Studenstki dom "Stjepan Radić" - "Sava"On je čak stavio i popis korištene literature / Foto: screenshot via Facebook@Studenstki dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Ako u sobu useljavate s novim cimerima, svim "Lolekima" želimo sreću u traženju ovogodišnjeg "Boleka" i obratno.


traženje cimeracimeristudentsski dom Stjepan RadićSavastudentski dom Cvjetno naseljestudentski dom LašćinabudilicepušenjeGrafički fakultetFERFilozofski fakultetzabavapolitikaRAdiološka tehnologija


Prati nas na Instagramu!