Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom volontiranje

I sama bez krova nad glavom, ostavlja dušu u Sisku: Barbara s Ekonomije od jutra do sutra pomaže žrtvama potresa... Ovo je njena priča

Objavljeno 05.01.2021.

Početak prošlog tjedna u Hrvatskoj obilježili su snažni potresi na području Banovine, zbog kojih je ondje proglašeno i stanje katastrofe. Unatoč teškom stanju i još uvijek prisutnoj pandemiji, u pogođena mjesta pohrlile su tisuće volontera, među kojima je i studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Novi infocentar za Covid-19: Gdje se testirati? Što ako sam pozitivan? Na ova i druga pitanja građana odgovaraju studenti

Objavljeno 06.11.2020.

Gdje se može testirati na koronavirus? Što ako ste pozitivni? Samo su neka od pitanja na koja građanima odgovaraju studenti volonteri novog riječkog infocentra za Covid-19, kako bi rasteretili zdravstvene radnike.

Studenti kroatistike želite podijeliti svoje znanje? Nevladina organizacija Are You Syrious traži volontere!

Objavljeno 27.06.2019.

Otvoreni ste za nova iskustva i priliku da svoje znanje podijelite s drugima, i tako dodatno usavršite svoje profesionalne vještine? Nevladina udruga Are You Syrious traži volontere koji žele pomoći izbjeglicama u učenju hrvatskog jezika tijekom ljetnih praznika.

Ne znaš kako najbolje iskoristiti ljetne praznike? Mi imamo prijedlog - volontiraj na festivalima!

Objavljeno 02.05.2019.

Na volontiranje tijekom studija odlučuje se znatan broj studenata/ica. Kako bi unaprijedili svoje vještine, stekli praktična iskustva i možda se po prvi put našli u ulozi za koju se školuju, mladi pristaju izdvojiti dio svog slobodnog vremena za neplaćeni rad. Ipak, tijekom ljetnih praznika taj rad može biti i zabavan, ako se odlučite za volontiranje na nekom od mnogobrojnih festivala.

 Jedno ministarstvo želi da studenti obavljaju posao za 'dž': Je li besplatan rad mladih vizija Vlade za predsjedanje EU-om?

Objavljeno 13.03.2019.

Volontiranje je sasvim normalna i poželjna pojava u društvu, ali kada obavljate posao koji je vrlo odgovoran i ozbiljan, tada ne očekujete da ćete biti tretirani kao volonter. Upravo se to događa sa studentima i mladima koje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu želi regrutirati za pomoć pri organizaciji predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. Postavlja se pitanje, zašto mladi neće biti plaćeni za posao koji će obavljati?

Neprospavane noći se uvijek isplate: Mija volontira u tri udruge, pomaže drugima i studira pravo

Objavljeno 20.11.2017.

Već osam godina Volonterski centar Zagreb dodjeljuje volonterskog Oskara osobi koja je u godini dana dala značaj doprinos zajednici i pomaganju drugima. Prošle godine je ovog posebnog Oskara ugrabio student psihologije Matej Ilić Buljan zbog volontiranja na Hrabrom telefonu, a ove godine se među nominiranima našla studentica Mija Rakarić.

Upoznajte Tete pričalice: Studentice iz Zadra koje bolesnim mališanima čitaju knjige

Objavljeno 09.05.2017.

Postati Teta ili Barba pričalica je vrlo plemenito s obzirom na to da cijeli 'posao' počiva na čitanju knjiga bolesnoj djeci u bolnici. Upravo to čine i zadarske studentice koje mogu biti na ponos svog grada, ali i fakulteta.

Bavi se politikom jer se ona već bavi tobom: Volontiraj u GONG-u

Objavljeno 23.02.2017.

Dvosemestralni internship program GONG-a sada se već tradicionalno provodi svake godine i uključuje društveno angažirane studentice i studente društveno-humanističkih fakulteta.

Institut za razvoj obrazovanja traži volontere

Objavljeno 09.11.2016.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nevladina je, neprofitna organizacija koja se bavi politikama visokog obrazovanja.

Andrej Hanzir: Ekonomska klinika razbija predrasudu da su ekonomisti motivirani isključivo novcem

Objavljeno 20.04.2016.

U travnju prošle godine pokrenuta je prva besplatna Ekonomska klinika u Hrvatskoj, a otad su njeni marljivi članovi, najbolji studenti Ekonomskog fakulteta, odradili lavovski posao...