L.B. u Vijesti

Varanjem do vozačke: Poslao prijatelja da umjesto njega položi ispit iz prve pomoći – završili na policiji

Otkako je ispita i provjera znanja, postoje šalabahteri i kreativni načini kako 'položiti' bez učenja. Ovo očito vrijedi i za osposobljavanje za sudjelovanje u prometu.

20. Siječnja 2022 16:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Knjižica pravila i informacija za polaganje prve pomoći nekima je, čini se, potpuno nevažno gradivo koje im samo usporava put do dobivanja vozačke dozvole. Iako je prijeko potrebno i korisno znati u okolnostima prometne nesreće pomoći, kako sebi, tako i drugima, teorija i oživljavanje lutke u simuliranim uvjetima, nisu svima privlačno gradivo.


>>>Mladi više neće učiti voziti u automobilima s mjenjačima? 'Samo na kvačilo otpada barem 5 početnih lekcija, ali dolazi revolucija'<<<


I dok je većini prava drama naučiti kontrolirati papučice kvačila, kočnice i gasa, nekima je prva pomoć razlog za "halo, Bing" scenarije. Upravo o ovakvome dogovoru izvijestila je početkom tjedna PU koprivničko-križevačka unutar koje su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starih 19 i 20 godina.


Sumnja se u počinjenje kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja. Naime, 20-godišnjak je osumnjičen da je u srpnju 2020. umjesto osumnjičenog 19-godišnjaka pristupio polaganju ispita iz prve pomoći. Svojim je potpisom u ime 19-godišnjaka "neistinito ovjerio nalog za provedbu ispita te time doveo u zabludu nadležno tijelo koje je 19-godišnjaku ovjerilo položeni ispit."


>>>Prometni redari dijelili 'čestitke' kraj kampusa: 'Napravili 4 fakulteta bez parkinga, a sad kažnjavaju studente'<<<


Mlađi osumnjičenik preuzeo je vozačku dozvolu temeljem izdanog uvjerenja nadležnog tijela, s time da je bio svjestan što su učinili.


>>>[VIDEO] Zbog svađe s dečkom, svojim se Golfom zabila u njegov BMW – više puta<<<


"Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", navode iz dotične policijske uprave.

Još vijesti