Vodič za brucoše

Dosta dobre mjere?! Ogorčeni student Pomorskog fakulteta: 'Svakodnevno se izlažem 'jadnim' mjerama, svi smo nagurani u predavaonicu'

MojFaks | Akademska četvrt, 30.03.2021., Autor: Lidija B.Obavijesti o nastavi polako pristižu.
Foto: Suchawalun Sukjit via Shutterstock

'Jako sam potresen mjerama i načinom ponašanja profesora te cijelog Fakulteta...'

Jedan od studenata, koji je želio ostati anoniman, redakciji Novog lista poslao je fotografiju uz komentar o (ne)poštivanju epidemioloških mjera na Pomorskom fakultetu u Rijeci tijekom odvijanja predavanja. Smatra da se nepotrebno stvaraju gužve i "trpa" preveliki broj studenata u vrlo malu učionicu.


>>>Više od 100 tužbi protiv fakulteta! Ogorčeni online obrazovanjem traže POVRAT NOVCA: 'Ovako mogu učiti i preko YouTube-a'<<<


Njegov su komentar objavili u cijelosti.


"Danas, 26.3.2021. morao sam napustiti predavaonicu zbog tužnih mjera koje se provode. S obzirom da smo u županiji koja ima najveći broj novozaraženih već nekoliko dana zaredom, mjere na Fakultetu su sramotne.


Danas ujutro sam bio na vježbama iz određenog predmeta koje drži profesor/asistent Ivan Panić. Već na samom ulasku u Fakultet ispred predavaonice u skučenom malom hodniku je bilo 15-20 studenata u svega nekoliko metara kvadratnog prostora. Nakon što je profesor malo kasnio otključao je vrata i svi smo nagurani ušli u predavaonicu. Čim sam sjeo osvrnuo sam se i rekao sam sebi 'dosta dobre mjere'.Fotografija kolega u predavaonici...foto: screenshot via Novi list


Student koji sjedi u sredini učionice okružen je sa 8 drugih studenata i svi su unutar 1-1,5 metara razmaka. Da bi stvar bila još bolja, vježbe na koje smo primorani ići se sastoje od jedne powerpoint prezentacije i predavanja profesora. Da se razumijemo, nema nikakvih laboratorija, simulatora, prakse, koji bi zahtijevali fizičku prisutnost vježbama iz tog predmeta.


Ne samo da se moglo organizirati online, i ne riskirat zdravlje profesora te 60-ak drugih studenata, koji su podijeljeni u 3 grupe i svaka grupe ide u istu skučenu prostoriju nakon prijašnje, bar su mogli minimum minimuma osigurat da smo bar u većoj, prozračnijoj prostoriji.


>>>Pandemija dokrajčila studentski život? 'Nema kava, nema druženja, a fakulteti su postali online tečajevi'<<<


Nakon što sam ustao i napustio učionicu, stao sam pred vratima i rekao profesoru da ću slikat kakve su mjere osigurane. Na što bi mi profesor/asistent Ivan Panić vrlo bezobrazno i neodgovorno odbrusio 'slikaj šta hoćeš'.


Ne mogu vam opisati ljutnju i razočaranje koju sam osjećao. Jako sam potresen mjerama i načinom ponašanja profesora te cijelog Fakulteta.


>>>12,7% studenata zbog korone imalo suicidalne misli: Nastavnici ključni za smanjivanje stresa na fakultetu<<<


Šaljem vam sliku situacije u kojoj se svakodnevno izlažem 'jadnih' mjera
", napisao je anonimni student Pomorskog fakuteta u Rijeci.


izvor: Novi list


Pomorski fakultetSveučilište u Rijeciepidemiološke mjerepandemijakoronavirusfotografijastudiranje uživokontaktna nastava


Prati nas na Instagramu!