V.F. u Akademska četvrt

Na ovom Sveučilištu studenti mogu uzeti „bolovanje“ kada su suočeni s mentalnom krizom

Nagovarali studente da prekinu s liječenjem.

24. Siječnja 2023 13:50
Mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje Foto: Wokandapix via Pixabay

Studenti su često pod velikim stresom, pogotovo sada kada imamo završne kolokvije, a uskoro počinju i ispitni rokovi. Nekad nam se vrišti i plače. Ne možemo normalno spavati i osjećamo se očajno. Ali uz sve to, moramo nastaviti dalje iako smo u krizi i teško nam je.

Sveučilište Yale dopustilo je studentima koji su suočeni s mentalnom krizom da uzmu dopust kada je to potrebno. Nakon tužbe koju su podnijeli studenti i zagovornici mentalnog zdravlja, odlučili su promijeniti svoju politiku mentalnog zdravlja za studente.

Podignuta i tužba

U prosincu 2022. podignuta je tužba protiv Sveučilišta Yale i njegove politike dopusta. U tužbi se tvrdilo da je sveučilišna politika diskriminirajuća prema studentima koji se suočavaju s problemima mentalnog zdravlja, posebno prema studentima koji trebaju uzeti slobodno vrijeme sa studija kako bi se oporavili, prenosi Times Now.

Uoči saslušanja, dekan koledža Yale Pericles Lewis objavio je da je sveučilište revidiralo svoju politiku mentalnog zdravlja. Prema novoj politici, studentima bi bilo dopušteno uzeti dopust kada su suočeni s mentalnom krizom.

Prema novom pravilniku, studenti imaju pravo na četiri termina dopusta i dopušteno im je koristiti resurse kampusa dok su na dopustu.

„Dio svrhe ovih revizija je dati studentima osjećaj — i stvarnost — da, ako odluče provesti vrijeme kod kuće, neće im biti problem vratiti se i također da ako ostanu na kampusu, podržavamo ih koliko god možemo“, stoji u e-mailu koji je poslao dekan.

Prisiljavali studente da prekinu s liječenjem

Prije toga studenti nisu imali mogućnost uzeti dopust i bili su prisiljeni odustati. Ovaj rasplet događaja dogodio se dva mjeseca nakon što je članak Washington Posta istaknuo pritisak s kojim se studenti suočavaju.

Članak Washington Posta  „Što Yale otkriva“ istaknuo je kako je uprava izvršila pritisak na određene studente da prekinu s liječenjem nakon što su saznali za njihove mentalne probleme. Mnogi od tih studenata bili su na rubu suicidalnih misli, ali zbog straha da će biti zamoljeni da odu i da će se morati ponovo prijaviti, šutjeli su o svojim borbama.

Rasprava o mentalnom zdravlju studenata na kampusu pokrenula se nakon što je brucošica Yalea Rachel Shaw-Rosenbaum počinila samoubojstvo 2021., nakon čega je pokrenuta tužba.

Izvor: Times Now

vezano Slika nije pronađena Vijesti Masovno varanje na ispitima: 81 student završio na komisiji zbog prepisivanja

vezano Prazan novčanik Akademska četvrt Studenti odbijaju plaćati previsoku stanarinu: „Neki preskaču obroke“

 

Još vijesti