V.F. u Akademska četvrt

Želiš studirati vani? Možeš provesti semestar u Poljskoj i primati poljsku stipendiju

Evo kako se prijaviti.

24. Siječnja 2023 11:34
Grad Krakow u Poljskoj

Grad Krakow u Poljskoj Foto: DimaLiss via Pixabay

Studiranje u Hrvatskoj ti nije dovoljno izazovno? Vjerujemo da je. Ali ako si jedan od onih koji stalno traže nove i još izazovnije izazove, imamo odličnu vijest za tebe. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Poljskom nacionalnom agencijom za akademsku mobilnost (NAWA), otvaraju podnošenje prijava za stipendije Vlade Republike Poljske u akademskoj godini 2023./2024.

Radi se o stipendijama koje se dodjeljuju u okviru hrvatsko-poljske bilateralne suradnje, odnosno u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti.

Studenti se mogu prijaviti za stipendiju za semestralni/djelomičan preddiplomski i diplomski studij. Razdoblje mobilnosti je četiri ili pet mjeseci, odnosno jedan semestar. Ovakve stipendije omogućuju razdoblje studija na poljskim sveučilištima, a namijenjene su studentima preddiplomskog i diplomskog studija svih studijskih programa, upisanima na visoka učilišta u Hrvatskoj.

U stipendiju su uključeni pokriveni troškovi školarine, mjesečna financijska potpora tijekom boravka u Poljskoj te pokriven trošak prijevoza. Osim toga, poljska strana isplaćuje stipendistima financijsku potporu tijekom boravka u Poljskoj, a troškove putovanja stipendista u Poljsku snosi hrvatska strana. Također, Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja autobusom ili vlakom stipendistima koje hrvatska strana predloži za stipendiju, odnosno kandidatima čije prijave budu odobrene.

Rok za podnošenje prijave za stipendije je 7. travnja 2023. godine, a više informacija možete saznati na linku.

vezano Novac na stolu. Akademska četvrt Svi povećavaju i nude više, a ovaj hrvatski grad?! Bez stipendije ostalo čak 26 studenata

vezano Prilika za odličnu stipendiju. Akademska četvrt 530 studenata ostvarilo pravo na stipendiju vrijednu 600 eura: Ipak postoji „caka“ zbog koje je nisu prihvatili svi

Još vijesti