V.F. u Karijera

Video koji je podijelio mišljenja: Djevojka s dvije diplome se rasplakala jer ne može naći posao s minimalnom plaćom

Ima dvije diplome i govori tri jezika.

12. veljače 2024 16:01
U potrazi za poslom

U potrazi za poslom Foto: Canva

Uplakana tražiteljica posla s dvije diplome koja govori tri jezika rekla je da je „ponižena“ nakon što je išla od vrata do vrata tražeći poslove s minimalnom plaćom za koje je bila odbijena, dodajući da „samo želi biti TikTokerica“.

Lohanny Santos, 26, iz Brooklyna, objavila je na TikToku video kako plače dok drži hrpu životopisa.

„Ovo je najponiznije što sam se osjećala u životu“, rekla je i objasnila gledateljima da pokušava osobno upoznati potencijalne poslodavce tražeći posao, ali to je dosad bilo neuspješno.

„Iskreno, malo je neugodno jer se doslovno prijavljujem za poslove s minimalnom plaćom, a neki od njih govore da ne zapošljavaju. Ovo nije ono što sam očekivala“, objasnila je.

Santos, koja je na Sveučilištu Pace diplomirala komunikacije i glumu, rekla je da govori tri jezika i da je shrvana nakon što nije uspjela pronaći posao s minimalnom plaćom, koji bi se plaćao 16 dolara po satu u New Yorku.

18 sati neplaćene obuke

„Samo želim biti TikTokerica, da budem iskrena, ali ne mogu više biti u zabludi“, dodala je.

Santos je rekla da je otišla u nekoliko kafića kako bi im predala svoj životopis, baš kao što je učinila kada je imala 16 godina i tražila posao. Jedan posao koji je Santos rekla da je stvarno dobila, a to je bio u kafiću, zahtijevao bi od nje 18 sati neplaćene obuke, prenosi DailyMail.

vezano Studiranje i posao treba dobro znati uskladiti Karijera Je li posao tijekom studiranja dodatna zarada ili distrakcija od fakultetskih obaveza?

Santos, koja je rekla da je odrasla između Brazila i New Jerseyja, nije jedina koja trenutno ne može pronaći posao u New Yorku, jer podaci Ministarstva rada države New York otkrivaju da je nezaposlenost u porastu.

Stopa nezaposlenosti u New Yorku bila je 5,4 posto u prosincu, što je povećanje od 0,1 posto u odnosu na studeni i povećanje od 0,3 posto u odnosu na prosinac 2022. Stopa u državi New York iznosila je 4,5 posto u prosincu 2023.

Čini se da je njezin video odjeknuo kod mnogih mladih jer je dobio 3,3 milijuna lajkova na TikToku.

Podijeljena mišljenja

„Nikad se nemoj osjećati osramoćena. Trebala bi se osjećati ponosna što svoj ponos guraš u stranu i što si realna“, napisao je jedan od njezinih pratitelja.

„Upravo ovako se prijavljivalo za poslove prije interneta. Nemaš se čega sramiti jer ovo ti daje stvarno prodajno iskustvo“, napisao je drugi korisnik.

Ali nisu svi imali razumijevanja za njezinu situaciju.

vezano Studenti su u zaostatku s obzirom na strukovnjake Akademska četvrt Trebaju li studentski poslovi ulaziti u radni staž? Očitovao se Studentski zbor

„Možda da nisi diplomirala komunikacije i glumu, ne bi bila u toj situaciji“, napisala je jedna osoba.

Neki su joj govorili da joj same diplome i jezici neće donijeti posao jer je poslodavcima najvažnije iskustvo.

„Ovo je prije bio normalan proces traženja posla kada nemaš iskustva, jedina razlika je što bismo to radili dok smo još išli na faks“, napisao je korisnik.

Nemilosrdni komentari

Santos se branila od negativnih komentara na društvenim mrežama, rekavši da njezina frustracija što ne može dobiti posao s minimalnom plaćom nije zato što je na te poslove gledala s prezirom.

„Radim poslove s minimalnom plaćom od svoje 16. godine. Ne prezirem nijedan posao, nisam iznad nijedne prilike. Jednostavno sam čovjek i mislila sam da će me odlazak na fakultet i stjecanje diplome dovesti dalje u životu“, objasnila je.

vezano Studentica dobila otkaz Karijera Studentica objavila video u kojem plače zbog osmosatnog radnog vremena – ubrzo nakon dobila otkaz

Santos je također rekla da je engleski njen drugi jezik, a prvi joj je portugalski i da je bila prva u cijeloj svojoj obitelji koja je završila fakultet. O svojoj odluci da studira komunikologiju i glumu rekla je da joj je drago što je završila te smjerove jer su to stvari koje su joj bile strast.

„Imamo samo jedan život i mogli bismo nastaviti slijediti svoje snove i činiti sve što možemo da stignemo tamo gdje želimo biti“, dodala je.

Ipak, neki od njezinih pratitelja su prokomentirali da je njezin viralni video, koji ju je prikazao kako plače pred kamerom s hrpom životopisa u ruci, možda ipak samo za preglede na TikToku.

Još vijesti