L.B. u Laganini

Srednjoškolci 'bubnuli' da je Metallica dobila ime po povijesnoj ličnosti – provjerite što ih je profesorica pitala

Metallica nije dobila ime po nadvojvodi. No, čini se da je to opcija u glavama nekih srednjoškolaca.

14. travnja 2022 14:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na duhovit način, ovu je anegdotu podijelila i prepričala Christina E. Cox, mlada spisateljica s diplomama Sveučilišta u Virginiji i Sveučilišta Columbia koja, kad ne piše, podučava povijest u jednoj srednjoj školi na Manhattanu.

vezano Slika nije pronađena Postani student [FOTO] Urnebesni odgovori s mature! Ovo su TOP 'biseri' ovogodišnjih maturanata: 'Ne znam to', 'Dobro pitanje', 'previše seksualno'...

Cox je početkom travnja svojim učenicima postavila pitanje o povijesnom nadvojvodi koji svoje ime dijeli s popularnim bendom današnjice, na što su joj ponudili urnebesan odgovor.

Za sve je kriv Franjo Ferdinand

Cox se zapravo referirala na nadvojvodu Franju Ferdinanda, austro-ugarskog monarha čija je smrt 1914. godine dovela do kulminacije događaja koji su rezultirali Prvim svjetskim ratom. Njegovo ime ponovo su aktualizirati škotski rokeri kad su bendu dali ime Franz Ferdinand, a koji je zaslužan za mnogobrojne hitove među kojima je i "Take me Out" iz 2004. godine.

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Cajka', r'n'b, metal ili jazz? Istraživanje pokazalo da su ljubitelji OVE glazbe najopasniji za volanom

"Danas, kad smo obrađivali temu Prvog svjetskog rata, učenik je podigao ruku i spomenuo smrt nekog nadvojvode", napisala je Cox. "Nitko nije znao njegovo ime, pa sam im, kao pomoć da se dosjete, rekla da ime dijeli s popularnim bendom."

 

 

"Učenici su zatim pitali je li to možda bio najdvojvoda Metallica", dodaje u urnebesnoj objavi na Twitteru.

Njena je objava reziltirala komentarima jednako duhovitog sadržaja. Jedan od njih, koji je Cox i retwittala, glasio je: "Posljednje riječi nadvojvode Metallice upućene njegovoj ženi vojvotkinji od Red Hot Chili Peppera (koja je zauvijek pamtila) bile su: 'give it away, give it away, give it away now.'"

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Sve je ona meni': Studenti na balkonu 'razvukli' harmoniku i zabavili sve u kvartu [VIDEO]

Metallica, bend koji broji već 40 godina postojanja, u 2022. godini organizirat će turneje kako po SAD-u, tako i diljem Europe.

O njihovoj dugovjenosti svjedoči i podatak da je Castor, 21-godišnji sin frontmena Metallice, Jamesa Hetfielda, nedavno objavio prvi album svog benda, naziva Bastardane.

Još vijesti