V.K. u Laganini

Student osmislio viralnu igricu prepunu optičkih iluzija: Od oružja nudi samo fotoaparat

Svijet igrica dobio je novog člana – koji još nema ime.

27. travnja 2022 13:03
Igrica još uvijek nema ime.

Igrica još uvijek nema ime. Foto: screenshot via Youtube@Matt Stark

Student tehnologije računskih igara sa Sveučilišta Abertay, Matt Stark postao je viralan nakon što je na svom Twitter profilu podijelio jedan video: onaj svoje igrice.

Viralna video igra, koja još uvijek nema ime, "naoružava" igrače samo polaroidnom kamerom, a svaka fotografija koju snime postaje dio svijeta igrice.

Koncept se svidio publici

Video kojeg je ovaj 26- godišnji student podijelio, koji predstavlja koncept igrice, izazvao je veliki interes javnosti, a pregledan je preko 4 milijuna puta.

Matt svoje oduševljenje nije skrivao. "Bilo je poprilično ludo, a odaziv publike je bio fantastičan", prenose njegove riječi na službenim stranicama Abertay fakulteta.

"Prvi tweet se 'zakotljao kao snježna kugla', i da budem iskren, bilo je vrlo uzbudljivo. Obavijesti i komentari brže su dolazili nego što sam ih uspio sve pročitati", pojašnjava student.

Kako kaže, povratne informacije koje je dobio bile su pozitivne, a na Twitteru su ga počeli pratiti i neki od njegovih gaming heroja, hvali se Stark.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja U studentskom domu osvanula nova igračka: Studenti dobili PlayStation 5!

Zbog viralnosti njegove igrice, Matt je dobio poziv biti govornik na visokoprofilnoj konferenciji za razvojne programere (GDC) u San Franciscu, a ova je konferencija jedna od najvećih događaja u gaming kalendarima. Sredstva za putovanje mladom Mattu osigurava njegovo sveučilište.

"Kroz cijelo iskustvo, ovo je bilo nešto nerealno i iznenađujuće. Jako sam uzbuđen, ovo je moje ostvarenje sna", priča uzbuđeni student.

I profesori ponosni na studenta

Na konferenciji će pričati na radionici Experimental Gameplay, na kojem su debitirali neki značajniji naslovi: portal, Braid i Katamari, koji su revolucionirali igre, hvali se student. "Stvarno se veselim tome i zahvalan sam svojem Abertay Sveučilištu što mi je ovo omogućilo", kaže student.

vezano 'Nisu gubitak vremena nego su korisne': Evo zašto ovaj profesor misli da videoigre treba uvesti na fakultete Laganini 'Nisu gubitak vremena nego su korisne': Evo zašto ovaj profesor misli da videoigre treba uvesti na fakultete

"Vrlo smo zadovoljni što možemo osigurati sredstva za ovo putovanje koje Mattu pruža ogromnu platformu i priliku za umrežavanje", kazala je profesorica Ruth Falconer, voditeljica odjela za tehnologiju i matematiku na Sveučilištu Abertay.

"Njegova jedinstvena ideja izvrstan je primjer inovativnog i kreativnog razmišljanja koje nastojimo potaknuti kod naših studenata, nudeći im poticajno i kreativno okruženje za učenje", dodala je za kraj.

Još vijesti