Moj Faks u Nakon predavanja

Poboljšaj svoje mentalno zdravlje i socijalne vještine! Prijavi se na besplatnu radionicu namijenjenu mladima

Snalaženje u svakodnevnom životu i međuljudskim odnosima.

10. listopada 2023 16:04
Briga o mentalnom zdravlju

Briga o mentalnom zdravlju Foto: Canva

U splitskoj „Info zoni“ će se ponoviti najpopularnije radionice iz ciklusa Mala škola mentalnog zdravlja, pa će u listopadu obraditi teme anksioznost i tugovanje. Od subote (14. listopada) će se održavati i višednevni trening socijalnih vještina koje su važne za snalaženje u svakodnevnom životu i međuljudskim odnosima.

U ponedjeljak, 16. listopada, prvu radionicu u ciklusu Mala škola mentalnog zdravlja vodit će psihologinja Dina Klarić te će mladi imati priliku razgovarati i učiti o gubicima i tugovanju. Tjedan dana kasnije, 23. listopada, radionicu će voditi Suzana Žužul i Lara Buljan Gudelj. Govorit će se o anksioznosti i napadajima panike te simptomima i metodama nošenja s tim poremećajima.

Obje radionice počet će u 17 sati te su odlična prilika da mladi osnaže svoje mentalno zdravlje. Trening socijalnih vještina održavat će se subotom i nedjeljom, od 14. do 28. listopada, od 11 do 13 sati. Namijenjen je mladima s psihosocijalnim poteškoćama ili oboljenjima, posebno onima koji osjećaju nelagodu kada se trebaju izlagati pred drugima.

Kroz pet radionica učit ćemo o vještinama aktivnog slušanja, ja porukama, prepoznavanju i iskazivanju osjećaja, kvalitetama suradnje, zauzimanja za sebe i postavljanja zdravih granica. Voditeljica radionica je Ivana Kovač, stručna prvostupnica radne terapije, magistra fizioterapije i neurorazvojni terapeut po Bobath konceptu.

Sudionike očekuje pozitivna radna atmosfera, a na kraju treninga i diploma. Sudjelovanje je besplatno i namijenjeno mladima, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice.

 

Još vijesti