V.F. u Postani student

Pozor maturanti: Popularno veleučilište objavilo kvote i uvjete upisa

Maturanti će morati položiti maturu na osnovnoj razini.

5. Siječnja 2024 12:06
Veleučilište je objavilo kvote i uvjete za upis

Veleučilište je objavilo kvote i uvjete za upis Foto: Canva

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu objavilo je kvote upisa u prvu godinu stručnih prijediplomskih studija u akademskoj godini 2024./2025. za kandidate koji se upisuju putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta.

Tako će se na studij fizioterapije moći upisati 90 redovnih studenata i 10 izvanrednih studenata. Na studij medicinsko laboratorijske dijagnostike će se moći upisati 40 redovnih studenata i 10 izvanrednih. Također, 40 redovnih studenata će se moći upisati i na studij radiološke tehnologije te 50 izvanrednih studenata.

Studij radne terapije će primiti 50 redovnih studenata, dok će studij sanitarnog inženjerstva primiti 50 redovnih studenata i 10 izvanrednih. Na studij sestrinstva će se moći upisati najveći broj studenata i to 90 redovnih i 20 izvanrednih.

Objavili i uvjete za upis na studije

Osim toga, Zdravstveno veleučilište je objavilo i uvjete upisa na pojedine studije. Maturanti će tako za upis na sve navedene studije morati položiti Hrvatski jezik na jedinstvenoj razini te Matematiku i strani jezik na osnovnoj razini. Također, maturanti će morati položiti i neke od izbornih predmeta.

Tako će za upis na fizioterapiju kao izborni predmet polagati Biologiju, za medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku Biologiju ili Kemiju, za radnu terapiju Biologiju ili Psihologiju te za sanitarno inženjerstvo Biologiju ili Kemiju.

Još vijesti