V.K. u Akademska četvrt

'Paprene' cijene u drugom najskupljem domu u Hrvatskoj: Evo koliko košta dvokrevetna soba

Drugi najskuplji studentski dom u Hrvatskoj.

30. ožujka 2022 12:29
Zadarski dom i menza

Zadarski dom i menza Foto: MojFaks

Povoljan smještaj u studentskim domovima velika je olakšica za novčanike studenata i njihovih roditelja. Najam privatnog smještaja u hrvatskim gradovima, a posebice metropoli i onima na obali, postaje nešto o čemu, s obzirom na cijene, većina studenata možemo, stoga su domovi jedna od najboljih opcija za sve mlade studente koji sele u drugi grad, uz limitirani budžet.


Podsjetimo, pisali smo u rujnu prošle godine da je studentski dom u Zadru konačno izgrađen, nakon godinu dana i osam mjeseci radova.


>>>Brutalno dobar: Završena izgradnja novog studentskog doma i menze, evo kad useljavaju prvi studenti<<<


Pisali smo i o tome kako će paviljoni ponuditi 284 kreveta u 129 soba, točnije, šest jednokrevetnih za osobe s invaliditetom, 91 dvokrevetna i 32 trokrevetne sobe. Uz spomenuto, otvara se i željno iščekivana menza sa 500 sjedećih mjesta s kapacitetom od 3800 obroka po danu. Uz spomenuto, studenti će na raspolaganju imati i praonice rublja, tri čajne kuhinje i prostor za dnevni odmor i učenje.


Donijeli odluku o cijenama


Nedavno je Senat Sveučilišta u Zadru održao izvanrednu sjednicu na kojoj su donijeli odluku o cijeni smještaja za studente u Studentskom domu, Put Stanova 1A, a cifre su "paprene".


U odluci koja je stupila na snagu s danom donošenja stoji da subvencionirani smještaj u ovom domu, u jednokrevetnoj sobi za osobe sa smanjenom pokretljivošću košta 600 kuna. Za dvokrevetnu sobu studenti će morati izdvojiti 825 kuna, a za trokrevetnu 675 kuna.


>>>[FOTO] Donosimo fotografije najiščekivanijeg hrvatskog studentskog doma – izgleda odlično<<<


Usporedbe radi, u najvećem zagrebačkom studentskom domu, Stjepan Radić, studenti za dvokrevetnu sobu moraju izdvojiti 375 kuna, dok za dvokrevetne sobe u 11. i 12. paviljonu koji su prve kategorije moraju izdvojiti 600 kuna.


Najskuplji dom u Hrvatskoj je onaj u Dubrovniku, gdje studenti na mjesečnoj bazi za dvokrevetnu sobu izdvajaju 850 kuna.

Još vijesti