Mojfaks.hr u Akademska četvrt

Greška ili? Cimerice otišle u menzu – jednoj ručak subvencioniran 68, a drugoj samo 48%... Evo u čemu je 'caka'

Iako svakodnevno koristimo iksice, s vremena na vrijeme u obračunu subvencije dogodi se nešto što nas zbuni.

25. ožujka 2021 14:36
Iksica

Iksica Foto: MojFaks

Pravila korištenja i dodjeljivanja subvencije svakom studentu objašnjena su i dostupna svakom korisniku, no koliko ih često detaljno pročitamo? Tako je jedne godine student ostao zbunjen jer je na svom računu iz menze vidio da je na iksici – "ušao u minus" zbog offline rada blagajne prilikom plaćanja ručka.


>>>Zagrebačkog studenta iznenadilo stanje na računu: Znate li da možete ući u minus na iksici?<<<


Ovoga puta studentica se zapitala nije li u obračunu računa za ručak na koji je otišla sa cimericom, dogodila neka greška. Naime, kako je napisala u grupi studenata sa Save na Facebooku, ukupne subvencije na dva su se računa razlikovale: jedna je ručak platila uz subvenciju od 68, a druga samo 48%. Ovo ju je zbunilo pa je zatražila pomoć kolega.


Ista iksica, isti restoran, različita subvencija...foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava", M.P.


Ideje kojima su pokušali riješiti ovaj "misterij" razlikovale su se. Neki su napomenuli da nemaju svi artikli i proizvodi u menzama istu razinu subvencije, točnije, "skuplji" artikli imaju nižu od ostalih.


"Voda, i svi ti 'pakirani' proizvodi idu 50%, i 'skupa' jela, tipa pašticada i slično", komentirala je jedna članica grupe.


Drugi su bili sigurni da se radi o propustu blagajnice pa su savjetovali da uloži žalbu na račun, a treći su, pak, na tom tragu, lamentirali da SC na ovaj način "potkrada studente".


Bilo je i onih koji su bili na pravom tragu. Osim mjesečne subvencije, prilikom klopanja u menzi treba računati i na – dnevni limit. Dakle, nijednom studentu nije moguće potrošiti više od dnevnog limita, ma koliko hrane pojeo. Nakon trošenja dnevnog limita, student će artikle platiti po punoj cijeni.


Uz mjesečnu subvenciju, treba pripaziti i na dnevnu...foto: screenshot via srce.unizg.hr


 "Ako si već bila u menzi danas onda ti je valjda jasno, jer po mom izračunu subvencionirana su ti samo dva proizvoda, ostalo si platila po punoj cijeni, zato je račun takav", glasio je jedan od komentara koji su ukazali na ovaj problem.


"Prekoračen dnevni limit, trebala Vas je blagajnica pitati da li želite punu cijenu platiti jer kase imaju upozorenje!", upozorila je još jedna članica grupe.


Sve informacije o subvencijama i korištenju iksice pročitajte ovdje.