V.K. u Akademska četvrt

Hrvatsko katoličko sveučilište širi se i na tehničke znanosti – pripremaju novi studij

Hrvatsko katoličko sveučilište ima dopusnice za obavljanje djelatnosti u znanstvenom području društvenih i humanističkih znanosti, dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u području biomedicine i zdravstva te prirodnih znanosti, a sada i za tehničke znanosti.

4. studenog 2021 16:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na službenim stranicama Hrvatskog katoličkog sveučilišta jučer su objavili kako se njihova djelatnost širi na nova područja. Nakon što je Agencija za znanost i visoko obrazovanje dala pozitivnu akreditaciju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je Hrvatskom katoličkom sveučilištu dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području tehničkih znanosti.


>>>Hrvatsko katoličko sveučilište pokreće studij medicine – godina košta 38 tisuća kuna<<<


"Agencija je u postupku inicijalne akreditacije utvrdila da Hrvatsko katoličko sveučilište ispunjava uvjete za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području tehničkih znanosti koji su propisani Pravilnikom o uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti, uvjetima za reakreditaciju znanstvenih organizacija i sadržaju dopusnicu te je uz prethodno mišljenje Akreditacijskog savjeta, doneseno na 131. sjednici, održanoj 19. listopada 2021. godine, preporučila ministru nadležnom za znanost i visoko obrazovanje izdavanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti Hrvatskom katoličkom sveučilištu u znanstvenom području tehničkih znanosti", stoji u obrazloženju dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja.


>>>Ispovijest studentice koja je kolokvirala s POVEZOM NA OČIMA: 'Nisam ni primijetila da ne vidim, povez je imao ključnu ulogu...'<<<


>>>Isto i na drugim fakultetima? Maturanti tvrde da su opljačkani: 'Otkazali prijemni na HKS-u, ali nisu nam vratili uplaćene novce...'<<<


Rektor HKS-a, prof. dr. sc. Željko Tanjić istaknuo je svoju radost i veselje zbog ove akreditacije. "Radosni smo što je s ovom dopusnicom Hrvatsko katoličko sveučilište učinilo još jedan korak prema razvoju novih studija. Intenzivno radimo u suradnji s Pázmány Péter Katoličkim sveučilištem iz Budimpešte na pripremama novog studija u području tehničkih znanosti. Ovo je uspjeh svih na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u suradnji s našim vanjskim suradnicima, na čemu svima ovom prigodom zahvaljujem na uloženom trudu i čestitam od srca" ,kazao je rektor.

Još vijesti