Anja Z u Karijera

Profesionalni neradnik zbilja postoji: Mlati 'masne' novce radeći 'ništa'

Morimoto iz Japana ima diplomu poslijediplomskog studija fizike sa Sveučilišta u Osaki, ali za život zarađuje radeći nešto sasvim drugo.

15. veljače 2021 12:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, Morimoto je postao popularan u Japanu zbog značajne svota novca koju zarađuje, a da nema nijednog dana radnog staža: svoju plaću pošteno zaradi ne radeći ništa. Kako mu to uspijeva? Morimoto je došao na ideju kako zaraditi novce ne radeći ništa, o čemu sanja većina ljudi kad ih iscrpi posao.


...Diplomirao pedagogiju, a sada je pastir: 'Lakše je s kozama nego s ljudima'...


On posljednje dvije godine radi kao osoba koja može "jesti, piti i davati jednostavne odgovore, ali ništa više od toga". Zvuči kao nešto što nikome ne treba, ali u praksi ima posla preko glave, prenosi Independent.

Morimoto trenutno ima preko tri tisuće upita za angažman, s različitih strana. Pojedinima treba "uskočiti" kao gejmer jer im nedostaje jedan igrač, drugima pravi društvo kada predaju papire za razvod, a neke pozdravlja kada se presele u novi dom.


...Depra ili realnost? Student pitao što napraviti nakon diplome: OVAKVE savjete (ni)smo očekivali...


"Pratim svoje mušterije gdje god oni to žele. Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kada treba. Bilo mi je neugodno u početku, ali navikao sam s vremenom", ispričao je Morimoto. Govori da je u početku svoje usluge dijelio besplatno, ali da je to polako preraslo u unosan biznis – danas jedan angažman naplaćuje oko 80 eura



Ispričao je kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažirala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u seks-shop. "Slušao me bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u seks-shop. Osjećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje", otkrila je ova klijentica.


Bilo je tu i morbidnih zahtjeva. Jedan klijent angažirao ga je da opiše ubojstvo koje je on počinio, a s jednime je trebao obići mjesto na kojemu si je naručitelj usluge pokušao oduzeti život. Sudeći po svemu ovome, Morimoto ima dinamično radno okruženje. 


...Napustio studij elektrotehnike i postao jedan od najmlađih chefova na svijetu...


Morimoto je prije odluke da "ne radi ništa" radio u izdavaštvu, a ova odluka svakako se pokazala kao isplativa. U manje od tri godine, uspio je izdati knjige o svom odabiru karijere, postao inspiracija za televizijsku dramu i stekao 270.000 pratitelja na Twitteru.

Tko bi dane radnog staža mijenjao za ovaj posao?


izvor: Independent

Još vijesti