L.B. u Laganini

Najokrutnija prvotravanjska šala na koju su 'nasjeli' domaći studenti: 'Ovo mi je najteže palo'

Petak, a k tome i prvi april. Kraj prošlog tjedna obilježila je salva uglavnom humorističnog 'fake news-a' od kojih je jedan posebno pogodio studente...

4. travnja 2022 15:53
nova menza, tete u menzi

nova menza, tete u menzi Foto: MojFaks

Tanka  je linija između očito lažnoga i onoga što svi priželjkujemo i što nam zvuči uvjerljivo, a što prihvatimo kao istinu, iako je samo mamac za zezanciju.


>>>[VIDEO] Top večera u menzi, ali samo za 'nježniji spol'! Cijelu večer posluživali ih kolege studenti: 'Vodile su glavnu riječ u restoranu'<<<


Utoliko je potrebno čestitati ekipi iz Studentskog centra Split jer su svojom objavom izazvali val oduševljenja među studentima, samo da bi ih ubrzo nakon toga razočarali i rastužili otkrivši da se radilo samo o prvotravanjskoj šali.


S obzirom da je splitski SC već stekao renome ustanove koja cijele godine aktivno radi na obogaćivanju ponude za studente, ali i poboljšavanju studentskog standarda, nije ni čudo da su i ovu vijest mnogi studenti objeručke prihvatili nimalo ju ne propitkujući.




Naime, objava da u ponudu restorana uvode jela ispod peke vjerojatno su ostvarenje sna mnogih korisnika menzi, ali i svih ostalih koji se zasigurno uvijek vesele gastro-novitetima. I u našoj anketi koju smo proveli 2020. godine, taman prije ankete koju je provodio MZO, a koja je pokazala isti rezultat, iako se među jelima kojih na meniju nema, a studenti bi ih rado jeli nije našla peka, našla se janjetina pa je lako shvatiti koliko je ovo primamljiv mamac bio, posebice kolegama iz Dalmacije.


>>>Nema ih na meniju, a studenti ih žele: Ovo su top specijaliteti koje biste rado vidjeli u menzama<<<


Peka za samo 6,50 kuna


Kako su dakle napisali prvog travnja, u ponudu od ponedjeljka do četvrtka uvest će teleću i janjeću peku, a petkom peka od hobotnice. Minimalna narudžba je definirana kao količina za četiri osobe, uz obaveznu najavu minimalno tri sata prije dolaska u menzu. I sve to po cijeni normalnog menija, za samo 6,50 kn.


>>>[FOTO] Uskoro se otvara 'družiona' za studente: Disko-rasvjeta, hladnjak, TV, mikrofoni, 'plejka'...<<<


Nakon komentara u kojima su neki izrazili i motiv da se zbog ovih delicija ponovo upišu na fakultet ili se čak prebace na splitsko Sveučilište uslijedio je hladan tuš! Iz spomenutog SC-a objasnili su da se radilo samo o šali, no da, bez obzira na to, razmišljaju o uvođenju ovako pripremljene hrane u svakodnevnu ponudu.




"Upite za peku od hobe smo primali na sve načine, od sms-ova, inboxa i komentara pa do telefonskih poziva, upita na blagajni i medijskog pisanja. Bilo ih je toliko da čak ozbiljno razmišljamo o uvođenju peke u studentsku prehranu. Znamo da ste navikli na naša iznenađenja, ali ipak nismo toliko dobri. Nadamo se da se ne ljutite. Iskupit ćemo se obećavamo", napisali su iz splitskoga SC-a.


>>>WOW! Najromantičnija večera u menzi: Delux meni od 3 slijeda i piće dobrodošlice za samo 6,50 kuna<<<


"Ovo mi je najteži aprilili danas (a na puno smo ih nasjeli)", "Bojkotiram odlazak u menzu dva tjedna", "Sutra će biti nereda u menzi...", neki su od komentara razočaranih studenata.

Još vijesti