V.K. u Laganini

Samo 'tvrda' zabava za kraj akademske godine: Racija 'upala' u čak 17 studentskih kuća jer prejako tulumare već danima

Film 'Susjedi iz pakla 2' komedija je o mladom bračnom paru koji s djetetom seli u predgrađe. Nakon što kupe kuću, shvate da u susjednoj žive studentice, točnije, sestrinstvo. Studenti su mladi, tulumare, dok je s druge strane miran, bračni par koji želi spokojan život. Iako je ovo scenarij filma, ponekad je i stvarnost jednako napeta.

25. lipnja 2021 18:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako prenosi Liverpool Echo, upravo su ovakve scene navele susjede da zovu policiju zbog tulumarenja u čak 17 kuća u kojima su studenti slavili kraj akademske godine. Kako prenose, organizirali su cijele policijske timove kako bi "zaustavili ovaj teror iz pakla".


>>>'Sve je ona meni': Studenti na balkonu 'razvukli' harmoniku i zabavili sve u kvartu [VIDEO]<<<


Policija se fokusirala na studentske zabave u dijelovima južnog Liverpoola nakon mnogobrojnih pritužbi susjeda. Echo izvještava o rastućim problemima u područjima poput Wavertreea i Mossley Hilla, a stanovnici tvrde da proživljavaju "pakao" dok se studenti danonoćno zabavljaju kako bi proslavili kraj akademske godine i lockdown u kojemu je tijekom protekle dvije godine Velika Britanija u više navrata provela mjesece.


>>>'Poludija bi da nema Hercegovine!' Mostar vikendima 'gori' od hrvatskih studenata koji partijaju preko 'meke granice'<<<


Frustrirani stanovnici i lokalni političari pozivaju na veće akcije za suzbijanje "eksplozije" ovakvog ponašanja, točnije, masovnih okupljanja bez ikakvih protupandemijskih mjera, a sinoć je policija pojačala svoje patrole na području Wavertreeja. Tako je njihova policija na svom Twitteru jučer objavila da su intervenirali u čak 17 kuća u kojima žive studenti.Njihova je policija objavila brojne fotografije nastale u ranojutarnjim satima u danima provođenja akcije na kojima su vidljivi razmjeri ovakvog partijanja. Vijesti o pojačanim ophodnjama i akcijama pozdravilo je lokalno stanovništvo.


>>>Raspašoj na balkanski način: Poslušajte koja je cajka TREŠTALA ispred HNK prošli vikend VIDEO<<<


Gospođa Barker, zastupnica za područje Wavertree, već neko vrijeme govori o tim pitanjima i pridružuje se policiji u njihovim patrolama. "Nedavno sam u uredu svoje izborne jedinice održala sastanak s policijskim inspektorom Davidom Urenom. Bilo mi je drago čuti potvrdu da je policija sada imala dva tjedna veće aktivne provedbe. Ovo je, naravno, zadatak koji je u tijeku, ali uključuje ophodnje mjesta koja su stanovnicima problematična, kao i mjesta s bučnim i glasnim zabavama", prenosi Echo.


"Ovo također slijedi priču, objavljenu na istome portalu, o službenicima koji kucaju na vrata studentskih kuća u područjima u kojima imamo trajnih problema", poručila je. Spomenuta redakcija već je pisala o ratu među susjedima nakon što su navodno studenti izbačeni iz svojih kuća zbog buke, na što su oni u osvetničkom pohodu rušili vrata na kućama susjeda koji su ih prijavili.


izvor: liverpoolecho.co.uk.

Još vijesti