V.K. u Laganini

Zbog seksualnih odnosa sa studentima, prštili otkazi na čak pet sveučilišta

U posljednjih pet godina, prijavili čak 60 veza!

17. kolovoza 2021 13:07
seks, odnos, strast

seks, odnos, strast Foto: Freepik

Na privatne odnose između profesora i studenata gleda se s nepovjerenjem i s negativnim emocijama. Pošto taj odnos nije zakonski zabranjen jer su obje strane punoljetne, s etičke strane se to osuđuje, pa je pet britanskih sveučilišta odlučilo da je etika na prvom mjestu – i počeli su davati otkaze nastavnicima zbog seksualnih odnosa sa studentima.


Sveučilišta UWE, Kensigton i Edge Hill otpustili su po jednog zaposlenika još 2017./2018. zbog seksualnih odnosa sa studentima. Sveučilište u Kentu otpustilo je između jednog do četiri, dok je Hertforshire sveučilište otpustilo između jednog i pet nastavnika, otkriva The Tab. Iako ih većina sveučilišta ne zabranjuje, najmanje je 60 odnosa između osoblja i studenata prijavljeno tih godina.


>>>6 stvari o seksualnom životu studenata koje moraš znati<<<


Brojna druga sveučilišta, uključujući Imperial College, Sheffield Hallam i Sveučilište Južnog Walesa, disciplinirali su osoblje zbog seksualnih odnosa, ali nisu htjeli reći jesu li otpustili nekoga - tvrdeći da bi na taj način mogli identificirati uključene pojedince.
Britanski je Express prošlog mjeseca izvijestio da samo tri sveučilišta izričito zabranjuju odnose studenata i osoblja. Neki ih jednostavno obeshrabruju, dok drugi ne zahtijevaju njihovo otkrivanje.


>>>Seks tijekom online predavanja: Zaboravio ugasiti kameru, gledali ga profesor i kolege<<<


Glasnogovornik Sveučilišta u Kentu, gdje je otkriveno 17 odnosa od početka akademske godine 2017./2018., rekao je za The Tab: „Prema našoj politici osobnih odnosa, zaposlenik koji stupa u osobni odnos sa studentom, s kojim imaju profesionalnu odgovornost, dužni su to prijaviti sveučilištu i pomoći u organizaciji odgovarajućih alternativnih aranžmana tako da nemaju daljnju profesionalnu odgovornost za studenta“, prenose.


>>>O da, seksaju se u studentskim domovima: studenti nam otkrili kako i kada to rade kad nema privatnosti<<<


„To se također odnosi na one koji očekuju profesionalnu odgovornost za nekoga s kim su u postojećoj vezi (poput bračnog para ili stanodavca-podstanara) i koji se zatim upisuju na Sveučilište kao student, bilo dodiplomski ili poslijediplomski . Sveukupno 17 odnosa prijavljenih prema ovoj politici od 2017. do 2018. uključivalo je brojne slučajeve u kojima je postojao odnos prije nego što je jedna strana postala student kod nas. U vrlo rijetkim primjerima nepoštivanja ove politike, po potrebi će se poduzeti stegovne mjere" poručio je glasnogovornik sveučilišta.


Na upit Taba da pojasni je li sveučilište otpustilo bilo koje osoblje zbog odnosa sa studentima, glasnogovornik Sveučilišta Južni Wales rekao je: "Kao što je već objavljeno, zbog malog broja uključenih pojedinaca smatra se da bi sveučilište, ako bi se otkrili bilo kakvi dodatni detalji, učinilo dostupnim podatke o pojedincu. Pojedinci očekuju da će njihovi osobni podaci biti zaštićeni i ostati anonimni“, odgovorio je.


Izvor: The Tab