V.F. u Vijesti

Crnogorsko natjecanje u ležanju traje već mjesec dana: „Ovo je prava psihološka igra“

„Svi rekordi su davno oboreni.“

18. rujna 2023 15:10
Nema odustajanja!

Nema odustajanja! Foto: Canva

Što si radio proteklih mjesec dana? Družio se s ekipom, išao na kave i pića, bavio se sportom, otišao na neki izlet? Možda i sve od navedenog. Možeš li zamisliti da su svo to vrijeme neki proveli neprestano ležeći? Teško je to zamisliti, ali je istina jer natjecanje u ležanju još uvijek traje, a nitko od preostalih natjecatelja ne želi odustati.

Natjecanje u ležanju u Crnoj Gori započelo je još 18. kolovoza, a još uvijek nije završilo. Tada je sudjelovala 21 osoba, a sada je ostalo još petero njih, tri muškarca i dvije žene, koji već mjesec dana leže i hrabro se bore za nagradu od 1000 eura. Natjecanje se odvija u crnogorskom selu Brezna, a natjecatelji bi mogli ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

„Ovo je doista neviđeno. Svi rekordi su davno oboreni. Svaki od ovih pet natjecatelja koji pobijedi zaslužio je to. Nitko sada ne želi odustati, ovo je puno više od natjecanja u ležanju, ovo je prava psihološka igra. Trudimo se da im zaista pružimo najbolje uvjete. Nosimo im hranu i piće, tu su i doktori koji vode računa o njihovom zdravlju“, rekao je Mićo Blagojević, vlasnik etno sela Montenegro i idejni tvorac ovog natjecanja.

Sve krenulo od predrasude da su Crnogorci lijeni

O natjecanju u ležanju je čuo cijeli svijet, a najpoznatiji domaći, regionalni i svjetski mediji pišu o njemu.

„Sve je krenulo kako bi se našalili oko tih predrasuda da su Crnogorci lijeni i da vole ležati, a evo to je sad natjecanje o kojem priča čitav svijet. Brojne su anegdote ove godine koje će se dugo prepričavati. Jedan natjecatelj čak nam je i smršavio nekoliko kilograma iako jede i leži. Otac jedne djevojke dovezao joj je novi auto ispred ulaza u etno selo kako bi ustala i vidjela ga i završila natjecanje, ali ona je ipak rekla da to treba pričekati. Gorivo je poskupjelo, bolje da ostane ležati“, rekao je Blagojević.

vezano Crnogorsko natjecanje u ležanju Vijesti Već je oboren rekord na crnogorskom natjecanju u ležanju – za 1000 eura bori se još 12 kandidata

Osim Crnogoraca, među ležačima se nalazi i jedan natjecatelj iz Srbije, Jovan, koji želi dokazati da Crnogorci nisu jedini koji mogu dugo ležati, piše 24sedam.rs.

„Nema naročite strategije, smatram sebe dovoljno jakim da mogu fer pobijediti bilo koga. Iz tog razloga se samo sobom i bavim. Trudim se vrijeme ispuniti stvarima koje meni prijaju: sportskim prijenosima, glazbom, filmovima, knjigama... Nije lako. Svi smo se složili između sebe da ni u snu ne bi dolazili da smo znali da će se ovoliko odužiti. Fizički nema većih poteškoća, naročito za nas muškarce, ali psihički je velika bitka sa samim sobom“, rekao je Jovan.

Inače, natjecanje u ležanju se zadnji puta održalo 2021. godine kada je pobijedila Dubravka Aleksić koja je ležala 117 sati, ali natjecatelji su taj rekord u ovogodišnjem natjecanju odavno oborili. Dozvoljeno im je jelo i piće, čitanje knjiga i spavanje, a svakih osam sati mogu koristiti mogućnost odlaska na toalet.

Izvor: 24sedam.rs

Još vijesti