P.S. u Vijesti

Već je oboren rekord na crnogorskom natjecanju u ležanju – za 1000 eura bori se još 12 kandidata

Natjecanje u ležanju započelo je još prošlog petka

25. kolovoza 2023 14:00
Crnogorsko natjecanje u ležanju

Crnogorsko natjecanje u ležanju Foto: Afirmativa portal/Facebook

Crna Gora po jednom je natjecanju jedinstvena u Europi, a radi se o tome tko može duže ležati od svih prijavljenih sudionika. Natjecanje u najdužem ležanju održava se već nekoliko godina na imanju Etno-sela „Montenegro“, koje se nalazi između Nikšića i Plužina, a vlasnik imanja, Mićo Blagojević, ujedno je i organizator ovog specifičnog natjecanja.

Kako navodi Mondo.ba, 2021. godine oboren je tadašnji rekord gdje je natjecateljica Dubravka Aleksić neprestano ležala čak 117 sati. No, ove godine, 2023., taj rekord je pobijen, s obzirom na to da tijekom ovogodišnjeg natjecanja pojedini sudionici su ležali i duže od toga.

120 sati ležanja

Centralna.ba piše kako čak 12 natjecatelja leži već više od 120 sati bez prestanka čime je rekord iz 2021. službeno oboren, a natjecatelji tijekom ležanja ne smiju ustajati. Dozvoljeno im je jelo i piće, čitanje knjiga, spavati i svakih osam sati koristiti mogućnost odlaska na toalet.

Pobjednik dobiva 1000 eura

Prva nagrada iznosi čak tisuću eura, a u međuvremenu, od početka natjecanja, odustalo je njih čak devetero koji više nisu mogli podnijetu tu količinu ležanja. Krajnji rezultat još uvijek se ne zna, a vjerujemo kako će novi rekord iduće godine biti teško dostići.

Još vijesti