V.K. u Vijesti

Studenti iz Zagreba mobitelom potajno snimali par u intimnom odnosu: Prijeti im 6 mjeseci zatvora

Za nedozvoljeno snimanje intimnog odnosa prijeti im šest mjeseci uvjetne zatvorske kazne.

27. srpnja 2022 10:32
Počinili su kazneno djelo nedopuštenog snimanja.

Počinili su kazneno djelo nedopuštenog snimanja. Foto: Dmitriev Mikhail via Shutterstock

Uz današnju tehnologiju i kamere postaje sve teže osigurati svoju intimu i privatnost. No srećom, postoje zakoni koji nam u toj zaštiti ipak mogu pomoći.

Nedavno je na jednom tulumu na zagrebačkom području bilo iznimno "veselo".

vezano Najsvježiji zadah ikada? Vijesti Najsvježiji zadah ikada? Mladići ukrali žvakaće gume u vrijednosti skoro 260 tisuća kuna

Kako piše danica.hr, u listopadu je u jednoj kući između 1 i 4:30 ujutro na zagrebačkom području organiziran tulum gdje su u jednom trenutku jedna djevojka i jedan mladić odlučili na gornjem katu pronaći malo privatniju sobu kako bi stupili u intimne odnose.

Petorica mladića kojima se zabava ovog para činila zanimljivijom od vlastite, odlučili su se popeti na balkon gornjeg kata kuće te su kroz aluminijske rolete promatrali što par radi.

vezano Dobio je 5 godina. Laganini Student završio u zatvoru na 5 godina zbog poruke

Luka, Luka i Luka

Od njih petorice, trojica su odlučila mobitelom snimiti "akciju" kojoj su svjedočili, pa je tako 18-godišnji student Luka snimao mobitelom, da bi snimku proslijedio 19-godišnjem studentu Luki koji je to proslijedio svojem 20-godišnjem prijatelju Luki.

Zakonom je kažnjivo snimati druge bez dozvole Zakonom je kažnjivo snimati druge bez dozvole Foto: shutterstock by yamasan0708

Uskoro je za sve saznao i dečko djevojke koja je bila na snimci, a koji te večeri nije bio na tulumu. Kako je svjedočio kasnije, za snimku je doznao kada mu je treći Luka (20) to pokazao, a potom je dodao da posljednji Luka nije snimku širio dalje pa je državno odvjetništvo na koncu odustalo od njegova progona.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Novi zakon protiv golotinje na mobitelima: Slanje fotografija 'one stvari' kažnjavat će se zatvorom

U vezi ovog slučaja su policija i državno odvjetništvo ispitali 18 osoba, pregledali mobitele i sporne video-snimke. Tužitelji su nakon toga podignuli optužnicu protiv Luke koji je sve snimao i Luke koji je snimku slao dalje, a tereti ih se za neovlašteno snimanje i povredu prava privatnosti.

vezano Slika nije pronađena Laganini Student iza rešetaka: Tri dana se pravio da je svoja cura kako bi za nju riješio ispite mature

Predložena kazna je šest mjeseci uvjetnog zatvora svakome, no na kazneni nalog mogu uložiti prigovor.

izvor: danica.hr

Još vijesti