V.K. u Vijesti

Studenti pokrenuli kamp na Krku za srednjoškolce: 'Mit je da je pobačaj slobodan izbor za žene'

Kažu da je samo mit da žena ima slobodan izbor oko pobačaja.

12. kolovoza 2022 10:01
15 srednjoškolaca sudjelovalo je u pro - life kampu.

15 srednjoškolaca sudjelovalo je u pro - life kampu. Foto: shutterstock by RossHelen

Pitanja oko pobačaja, ženskih prava, organizacije Hoda za život i sličnih tema u posljednje se vrijeme sve češće mogu čuti u svakodnevnim razgovorima, ali i u medijima.

I dok je „Hod za život“ kao organizacija već aktualan neko vrijeme, nedavno su se i studenti sličnih stavova uključili u organizaciju raznih događaja u kojima promoviraju svoja stajališta oko navedenih tema.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Besplatne kontracepcijske pilule za sve djevojke do 25 godina u OVOJ državi

Krajem srpnja u Oazi Kraljice Mira na otoku Krku po prvi puta je održan pro – life kamp za mlade u dobi od 14 do 18 godina pod nazivom „KAMP 3u1: Zabava, Znanje, Zajedništvo“.

Ovaj kamp su organizirali članovi udruge „Studenti za život“ u suradnji s „Pokretom za život – ogranak Krk“, na kojem se pojavilo 15-ak mladih.

Kako piše bitno.hr, bavili su se temama za ljudska prava, posebice oko prava na život. Kako navode za bitno.hr, „postali su svjesni određenih mitova koji egzistiraju u društvu, i koji se ne poklapaju sa znanstvenim činjenicama o pravu za život“.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Šokantno! Studenti zapravo ne znaju u kojoj dobi opada plodnost žena, ali i muškaraca

Mit je da žena ima slobodan izbor

Prema njihovom stajalištu, postoji nekoliko mitova koja su htjeli osvijetliti kao neistinite, među kojima je taj da je pobačaj slobodan izbor za žene te da se „pravi muškarac ne miješa u prava žena“. Od ostalih mitova naveli su i taj da fetus nije ljudsko biće te da pobačaj osnažuje žene.

vezano Slika nije pronađena Laganini Student Jura i njegov pas poslali jasnu poruku: Žene moraju imati mogućnost odabira

Osim toga, bavili su se i sportskim aktivnostima, te imali nekoliko zajedničkih aktivnosti, a kamp je završio „Festivalom života“ koji je bio organiziran posljednji dan te je bio otvoren za javnost.

Abortus je i dalje legalan medicinski zahvat u Hrvatskoj iako ga je postalo teže napraviti zbog priziva savjesti doktora u određenim bolnicama.

Izvor: bitno.net

Još vijesti