V.K. u Vijesti

3-godišnjak iz Ukrajine s mamom stanuje u studentskom domu: Paze ga svi stanari, a krenuo je i u vrtić

Trogodišnjak dobiva veliku pažnju studenata od kada živi u Studentskom centru.

12. svibnja 2022 11:42
Studenti obožavaju novog trogodišnjeg sustanara

Studenti obožavaju novog trogodišnjeg sustanara Foto: screenshot via Facebook@Studentski centar Mostar

Ruska invazija na Ukrajinu i dalje ne jenjava. Izbjeglice iz Ukrajine broje se u milijunima, mnogi odlaze u sigurnije europske države, a nekolicina mladih ukrajinskih odbojkašica stigla je u Mostar u potrazi za sigurnosti.

Uprava Studentskog centra u Mostaru pokazala je veliko srce i pozvala ukrajinske odbojkašice koje su bježale iz svoje države zahvaćene ruskom invazijom.

vezano Slika nije pronađena Vijesti [VIDEO] Majke 'ribaju' ruskog političara: 'Vaš sin je na fakultetu, a našu djecu šaljete kao topovsko meso'

Ima najboljeg prijatelja Pabla

U Studentskom centru trenutno boravi pet odbojkašica iz Ukrajine, od kojih je jedna, Varvara Kolcova, majka trogodišnjeg sinčića koji je prošli tjedan krenuo u mostarski vrtić, a već je pronašao i najboljeg prijatelja.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Mladi Ukrajinci dijele posljednje fotografije snimljene prije rata: 'Slavili smo u studentskom domu, a sljedeće jutro…'

"Ovo je jako važan korak i za mene, ali i za njega, da se druži i komunicira s drugom djecom. Jako mu se sviđaju tete u vrtiću, a stekao je već i najboljeg prijatelja Pabla. Sretni smo što smo dobili ovu priliku, iako on sve vrijeme našeg boravka ovdje govori da želi kući, da želi svome ocu, da želi svoj prošli život, ali generalno ovdje mu je jako lijepo, ima veliku pažnju studenata i zaposlenika Studentskog centra", kazala je njegova mama za N1.

Jedna odbojkašica, koja je prvotno stigla u Mostar ipak se vratila u svoj rodni grad, Odesu, svojim roditeljima. "Ona je bila iz Odese. Nije se situacija tamo poboljšala, međutim ona je jako mlada i nije mogla bez svojih roditelja, odlučila se vratiti, i uspješno se vratila, sada se nalazi u Odesi sa svojim roditeljima", kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra.

vezano Sveučilište u Zagrebu Vijesti Kolegama iz Ukrajine osigurana studentska prava, besplatan smještaj i prehrana na hrvatskim sveučilištima

Dobili su i TV

Kako pišu dalje, djevojke su se adaptirale na Mostar i novi život, pa su se okrenule raznim zabavnim, sportskim, ali i poslovnim i školskim aktivnostima u novom gradu.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Svi obožavaju bebu koja odrasta u studentskom domu: 'Ima bolji društveni život od mene'

Uz spomenuto, Studentski centar Mostar nedavno je objavio na svojim Facebook stranicama i zahvalu mostarskoj trgovini koja je poklonila TV za studentsku sobu u kojoj su smješteni majka i sin.

izvor: ba.n1info.com

Još vijesti