V.K. u Laganini

[FOTO] Mladi Ukrajinci dijele posljednje fotografije snimljene prije rata: 'Slavili smo u studentskom domu, a sljedeće jutro…'

Dani 'slatkih briga' Ukrajinaca sada su samo uspomene...

22. ožujka 2022 13:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ukrajina je prekrasna zemlja s nestvarnim fotografijama njihove prirode i gradova… Barem je bila sve do prije 27 dana, kada je Rusija započela ratnu invaziju na ovu državu. Otad, svakodnevno gledamo snimke i fotografije razorenih gradova, raspršenih granata, tisuća izbjeglica i uplakanih lica djece.


Ukrajincima je teško prisjetiti se kako je sve izgledalo prije napada, kada su živjeli bezbrižno, a što je sada samo gorko-slatka uspomena. No, bez obzira koliko teško bilo, ovih se dana društvenim mrežama šire posljednje fotografije koje su Ukrajinci uslikali prije invazije, prisjećajući se pritom ljepših vremena, bez straha, suza i rata.


>>>NEVJEROJATNO: Hrabra studentica izvještava iz srca Kijeva, s fakulteta joj javili da mora pisati zadaću!<<<


"Ovo je posljednja slika prije rata. Slavili smo prijateljev rođendan u studentskom domu u Kijevu. Sljedeće smo jutro trčali mojoj kući u predgrađe. Tu smo sigurni, ali jako želim vidjeti svoje prijatelje. Nadam se da će ova noćna mora uskoro završiti", napisao je korisnik Twittera.



"Posljednja slika prije rata… Dečko me zaručio i ovo cvijeće me čekalo kod kuće", napisala je još jedna korisnica.


"Ove su fotografije uslikane prije rata. Prijatelj ih je upravo razvio na filmu. Osjećam se kao da je otad prošlo mnogo godina", napisao je još jedan korisnik.


"Ova je fotografija snimljena dan prije rata u Ukrajini. Mirno nebo iznad glave i miris proljeća koji su se pretvorili u horor za Ukrajince. Jako sam zahvalna svima koji su uz nas i vjerujem u brzu pobjedu svoje zemlje", objavila je još jedna korisnica.



Nikita je 22. veljače na kijevskoj zračnoj luci upoznao svoju djevojku Kristinu, koja studira umjetnost u Beču. Oboje imaju 21 godinu. Sljedećeg dana stigli su u svoj rodni Herson, a već su drugi dan bili na "dejtu" i pili kavu. Dana 24. veljače, zračna luka Kherson i mostovi su uništeni, što ih je izoliralo od ostatka svijeta, prisjetili su se za Bussines Insider.



Ljubav se rodila dan prije rata... / foto: screenshot via bussinessinsider.com


Igor je 20-godišnjak koji je podijelio fotografiju snimljenu u trgovačkom centru u okupiranom gradu Khersonu koji je od tog dana sravnjen sa zemljom.  "Ovo je fotografija iz pub-a koji se nalazio u shopping centru koji je izgorio", pojašnjava.


Posljednja fotografija iz pub-a koji se nalazio u sravnjenom shopping centru... foto: screenshot via Bussines Insider


Mnogi Ukrajinci sa sjetom se prisjećaju omiljenih lokacija, obiteljskih uspomena, druženja s prijateljima, kućnih ljubimaca i svih onih prizora koji ih podsjećaju na mirnodopsko razdoblje koje je naprasito završilo prije gotovo mjesec dana. Nadu da će rat što prije završiti, i dalje njeguju u svojim mislima i srcima.


izvor: Bussines Insider

Još vijesti