V.K. u Akademska četvrt

Studentima ova 2 fakulteta smiješi se 5000 kuna na računu: Evo kako do ove lijepe svote

Studentima s područja Sisačko-moslavačke županije nudi se jednokratna pomoć u iznosu od 5000 kuna.

19. svibnja 2022 10:37
Imate vremena za prijavu!

Imate vremena za prijavu! Foto: shutterstock by Sergey Fedoskin

Sisačko-moslavačka županija nedavno je na svojim službenim stranicama objavila vijest koja će interesirati studente s ovog područja. Naime, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija studentima dodjeljuje jednokratnu financijsku pomoć studentima koji će ove godine upisati studij na području Županije.

Kako stoji u Odluci, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od čak pet tisuća kuna imaju studenti koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije te oni koji upišu 1. godinu redovnog studija na području županije, a to su Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu ili Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Petrinji.

Usto, pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju i oni koji nisu korisnici stipendija i potpora iz drugih izvora.

vezano Redovni studenti dobili pravo na besplatan prijevoz vlakom Vijesti I studenti ove županije odsad imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom

"Jednokratne novčane pomoći isplaćivati će se godišnje jednokratno u iznosu od 5000 kuna onim studentima koji uredno dostave dokaze da zadovoljavaju uvjete", piše u službenoj odluci.

Uz obrazac zahtjeva, podnositelj mora priložiti i presliku valjane osobne iskaznice ili presliku uvjerenja o prebivalištu na području Sisačko-moslavačke županije te potvrdu o upisu prve godine redovitog studija na Metalurškom ili Učiteljskom fakultetu na području županije u akademskoj godini 2022./2023. godine.

Rok za dostavu zahtjeva uz tražene dokaze je 30. listopad 2022. godine.

Obrazac zahtjeva možete pronaći ovdje, a sve ostale detalje možete vidjeti na ovom linku. 

Još vijesti