V.F. u Nakon predavanja

Stanari zagrebačkih domova opet smiju primati goste: Evo kakva je procedura

Nema više ilegalaca.

17. veljače 2023 10:54
Mladi se druže

Mladi se druže Foto: StockSnap via Pixabay

Vjerojatno ti je većina ispita već prošla. Možda ti nisi prošao, ali važno je da ispiti jesu. Ostalo ćeš ostaviti za ljeto. Sada sigurno imaš viška vremena i planiraš otputovati kući. Umjesto toga, preporučujemo ti da zoveš ekipu kod sebe u dom.

Naime, Studentski centar u Zagrebu je objavio kako se konačno ukida zabrana primanja posjeta u prostore studentskog doma. Odluku o privremenoj obustavi primjene članaka 5. i 15. iz Pravilnika o domskom redu su donijeli 2020. godine kada su zabranili primanje gostiju u studentske domove zbog pandemije koronavirusa.

Ništa bez suglasnosti cimera

Iako su mjere ukinute i pandemiji je došao kraj, ova je Odluka bila i dalje na snazi, a stanari zagrebačkih domova su se zbog toga često žalili.

Stanari zagrebačkih domova tako ponovo mogu primati goste, a omogućena su i noćenja. Vjerujemo kako je toga bilo i do sada, unatoč zabrani, ali sada je konačno legalno pa se ne moraš bojati da će ti zaštitari uletjeti u sobu.

Prema Članku 15., stanari mogu primiti goste u svoju sobu uz suglasnost cimera i prethodnu obveznu prijavu na porti doma. Ako stanar ne prijavi gosta na porti, čini teži disciplinski prijestup zbog čega se izriču disciplinske mjere.

Ovlaštena osoba će moći useliti studenta u dom

„Stanari studentskog doma mogu zahtijevati da se posjetitelj udalji iz studentskog doma, sobe ili zajedničke prostorije narušava li red i mir. Stanar može primiti na noćenje posjetitelja do pet (5) dana mjesečno, uz pisanu suglasnost drugoga stanara i uz obveznu prijavu na porti studentskog doma. Suglasnost se može dati u pisanom obliku i putem e-maila stanara koji daje suglasnost“, piše u Članku 15.

Osim toga, ovlaštena osoba će umjesto studenta moći obaviti proceduru useljenja. To je također bilo zabranjeno od 2020. godine. Ako student ne može proceduru useljenja obaviti osobno, to će za njega moći učiniti osoba koju je student svojom pisanom izjavom ovlastio uz obrazloženje zašto to ne može učiniti osobno.

vezano Studentima će biti mnogo ljepše i ugodnije u novom domu Akademska četvrt Oduvijek si želio studirati uz obalu? Kad vidiš ovaj novi studentski dom, odmah ćeš se početi pakirati

vezano Kupnju bicikla ostvarili zbog projekta Nakon predavanja Studentski odbor osvojio projekt i kupio bicikle za stanare studentskog doma: „Bicikli su pun pogodak“

Još vijesti