V.K. u Akademska četvrt

Nema predavanja bez COVID potvrde: Dva zagrebačka fakulteta zatvaraju vrata necijepljenima

S novim najavljenim epidemiološkim mjerama od strane Stožera, koje bi trebale nastupiti na snagu 15. studenoga (u ponedjeljak), neki su fakulteti počeli obavještavati svoje studente da neće moći pristupiti nastavi ako nemaju EU digitalnu COVID potvrdu.

11. studenog 2021 11:13
COVID potvrda Veterinarski fakultet

COVID potvrda Veterinarski fakultet Foto: Foto: screenshot via 24sata.hr/Screenshot

Nakon perioda kontaktne nastave i koliko – toliko normalnog načina života, zbog ogromnog porasta novozaraženih, dio fakulteta prelazi na online nastavu kako bi zaštiti zdravlje svojih studenata, nastavnika i svih ostalih zaposlenika.


Nakon novih, strožih najavljenih mjera od strane Stožera koje stupaju na snagu u ponedjeljak, 15. studenoga, jedan je veliki zagrebački fakultet obavijestio svoje studente kako neće moći prisustvovati nijednom obliku nastave ako nemaju COVID potvrdu.


>>>POČELO JE? S ovog fakulteta javili studentima: Nastava ponovo ONLINE ovaj tjedan<<<


Veterinarski fakultet je, osim obaveznih COVID potvrda za sve svoje zaposlenike, odlučio isto pravilo uvesti i za studente, piše 24 sata.


"U skladu s najavom novih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje će biti propisane Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama i stupiti na snagu dana 15. studenoga 2021. godine obavještavamo Vas o sljedećem: Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave niti boraviti na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu", stoji u prvoj od šest točaka obavijesti koju su studenti dobili.


COVID potvrda Veterinarski fakultet COVID potvrda Veterinarski fakultet Foto: Foto: screenshot via 24sata.hr/ScreenshotKako dalje navode u obavijesti, svaki put prije pristupanja nastavi, studentima će se provjeravati imaju li važeću potvrdu, dok će svoje izostanke (zbog bilo kojeg razloga, uključujući i taj da nemaju važeću COVID potvrdu) morati pravdati Referadi.


S medicinskom dokumentacijom se možete  javiti još samo sutra do 14 sati


>>>Još jedan fakultet ponovo online! Do kraja mjeseca studenti su kod kuće: Evo svih detalja<<<


Ako iz medicinskih razloga studenti ne mogu primiti svoju COVID dozu, to moraju dokazati službenom medicinskom dokumentacijom u Referadi fakulteta, zaključno do sutra u 14 sati. Za njih će ipak biti osigurano mjesto na predavanju, pod svim propisanim mjerama. 


"Studenti koji iz medicinskih razloga ne mogu biti cijepljeni i ostvariti svoje preduvjete za EU digitalne COVID potvrde obavezni su dostaviti službeni dokaz o kontraindiciranosti cijepljenja u Referadu za integrirani preddiplomski i diplomski studij Veterinarskoga fakulteta najkasnije do 12. studenoga (sutra) u 14 sati. Ovim studentima će se temeljem vjerodostojne medicinske dokumentacije omogućiti prisutnost na nastavi uz pojačane epidemiološke mjere koji će im radne obaveze biti prilagođene kako bi epidemiološki rizik za njih i ostale bio sveden na najmanju moguću mjeru", javljaju u obavijesti s fakulteta.


U zadnjoj točki obavijesti navode da se cijelo vrijeme u svim zatvorenim prostorima obavezno moraju nositi maske na ispravan način.


>>>Najnovija pravila za online predavanja su tu: Nema snimanja ni klopanja, a odjeća mora biti prikladna<<<


I Filozofski traži COVID potvrde


Ovakva pravila propisao je i jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Osim što su svoje studente obavijestili da će se tijekom iduća dva tjedna (od 15. do 26 studenog) nastava izvoditi isključivo online, najavili su i kontrole – pri ulasku u zgradu fakulteta. Naime, od 15. studenoga svi će morati imati COVID potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju ili pravovaljani negativni test (antigenski ili PCR, dok se kućni test neće smatrati važećim), a uz COVID potvrdu, studenti će morati priložiti i iksicu.


Uz spomenuto, s Fakulteta su još naveli i da će zaposlenicima refundirati troškove testiranja obavljenih do zaključno 28. studenoga 2021. godine.

izvor: 24sata.hr

Još vijesti