V.K. u Vijesti

Studentica upoznala muškarca online i nestala: Pronašli je u njegovom podrumu, golu i prekrivenu ugljenom

Upoznali su se online, našli uživo, a sve nakon toga je - noćna mora. Srećom, sa sretnim završetkom.

22. prosinca 2021 13:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Upoznavanje potencijalnih novih ljubavnih partnera preko interneta i nije neka novost, no, opreza nikad dosta. Studentica Madelyn Allen nestala je prošli tjedan, a američki mediji prenose da je istrazi došao kraj - Madelyn je prinađena živa, iako je prošla stravičnu torturu.


"Presretni smo što je sad na sigurnom. Sada je s nama na sigurnom, ali ono što je proživjela je strašno i traumatično. Ne možemo ni razumjeti što je sve prošla. Ona je borac, hrabra je. Zahvalni smo što je opet s nama i pomoći ćemo joj da se oporavi", rekla je njezina obitelj nakon što je njihova kćer pronađena živa.


>>>Nova talibanska pravila za afganistanske studentice: Predavanja kraća da se ne druže s muškim kolegama<<<


Studentica Madelyn Allen iz američke savezne države Utah nestala je prošli tjedan i policija ju je pronašla u domu 39-godišnjeg Brenta Browna koji je potom uhićen i osuđen za oduzimanje slobode, opstrukciju istrage, kao i spolno i fizičko zlostavljanje studentice, piše NBC.


Locirali je zahvaljujući jednoj poruci roditeljima


Policija ju je pronašla u podrumu 39-godišnjaka potpuno golu, vezanu i prekrivenu ugljenom. Nestanak 19-godišnje studentice prijavljen je nakon što je posljednji put viđena kako napušta studentski dom koledža Snow u Ephiraimu oko 21:20, 13. prosinca prema službenom izvješću s fakulteta.


Pet dana nakon prijave nestanka studentice, istraga je okončana u subotu navečer kada su je pronašli u Brownovoj kući.


>>>Policija pronašla nestalu studenticu: Razlog bijega fakultet?<<<


Kako piše daje NBC, studentica i otmičar su se upoznali preko online chat grupe na kojoj su se i dogovorili da će se vidjeti. Njeni su roditelji shvatili da se nešto događa nakon što im je kćer 14. prosinca poslala samo kratku poruku "da ih voli bez dodatnog pojašnjenja". Nakon toga se više nije javljala, a roditelji su nazvali policiju.


Upravo su zbog te poruke uspjeli locirati njen mobitel i policija je krenula pretraživati taj teren da bi finalno pristigli ispred Brentove kuće. Kada se policija približila kući, vidjeli su kroz podrumski prozor "osobu svijetle boje kose i sitne građe" kako se miče.


Priznao je


Nakon što su pokucali, vrata je otvorio Brown te je kazao policajcima kako nikoga drugoga nema u kući. Nakon toga, odbio je policijsku mobu da pregledaju kuću bez dozvole njegovih roditelja koji su vlasnici nekretnine. Policija je potom ušla u trag roditeljima i dobili su zeleno svjetlo za pretres kuće te su pronašli Allen u podrumu. Prema policijskom izvještaju, Brown ju je držao u potpuno golu, zavezanu i prekrivenu ugljenom. U izvještaju stoji i kako joj je kosa bila odrezana te da je bila jako prljava kada su je pronašli. Uz to, u podrumu je pronađena i puška, a Brown je sa sobom imao tri noža kada je uhićen.


Brown je priznao kako je dao Madelyn mobitel samo na kratko kako bi se javila roditeljima, a kasnije ga je uzeo natrag i isključio te bacio nakon što je vidio da su se počele širiti vijesti o njenom nestanku. Uz to, navodno je rekao policiji kako je mislio držati je vezanom dok je on na poslu, ali da bi joj ostavio nešto hrane dok njega nema. Allen je dala izjavu policiji u kojoj je kazala kako ju je on više puta silovao, da ju je gušio, stavljao bi ruku preko njenih usta i nosa te joj prijetio ozljeđivanjem njene obitelji ako bi ikome dala do znanja gdje se nalazi.


>>>Najlakše do srodne duše, ali i zaraze: Svaka peta mlada osoba koja koristi dating aplikacije 'zaradi' spolno prenosivu bolest<<<


U nedjelju je bila organizirana i novinarska konferencija na kojoj je i Taunya Allen, majka studentice kazala kako je pred njom sada dug put oporavka. "Molimo se da naša draga Maddie preživi ovo sve i krene dalje te da ponovno u budućnosti pronađe sreću i radost", prenosi NBC.

izvor: NBCnews.com

Još vijesti