V.K. u Vijesti

Zbog izjava o pandemiji i cijepljenju ove profesorice KBF-a reagirao i dekan: 'To nije stav fakulteta...'

'Osobno se može pisati i misliti što želi, ali ovim putem hrvatskoj javnosti želimo priopćiti da javno iznesena mišljenja i stavovi prof. dr. sc. Ružice Razum o ovoj temi nisu stavovi Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu...'

13. prosinca 2021 16:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Neke od najraširenijih, popularnih teorija zavjere temelje se na dezinformacijama da pandemija nije opasna (ili ne postoji), zatim da medicinske maske ničemu ne služe, te da je trenutno stanje u svijetu posljedica poteza moćnika, a k tome je tu i uvođenje 5G mreže putem koje nas se nadzire. I dok neke teorije zavjere (poput onih da su Michael Jackson i Elvis živi te da je Lady Di "uklonjena" po nalogu članova kraljevske obitelji) uglavnom služe za promišljanje o smrti ili pokretanje razgovora, neke teorije zavjera mogu biti opasne po život onih koji u njih povjeruju.


Zbog nekoliko različitih istupa profesorice Ružice Razum s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, dekan je poslati službeno priopćenje kojime se ograđuje od njenih stavova.


>>>Dekan Medicinskog fakulteta iz susjedstva: 'Kažnjavat ćemo profesore koji šire dezinformacije o cjepivima'<<<


Naime, profesorica Razum nekoliko puta je istupila u jasnosti, među kojima je zadnje napisala svoj komentar o tome kako živimo u totalitarnoj državi koji je objavljen na portalu Željke Markić, pod naslovom "Na djelu je totalitarizam, a Crkva, nažalost, šuti".


"Korona nije opasna kako se prikazuje"


"Niti je korona opasna kako je se prikazuje niti je političarima odjednom toliko stalo do zdravlja ljudi, nego se pandemija, koja je unaprijed bila planirana (u jesen 2019. John Hopkins Center for Health Security, Svjetski ekonomski forum i fondacija Billa i Melinde Gates izradili su i znanstveno analizirali jednu simulaciju svjetske pandemije s korona virusom poznate kao 'Event 201 global pandemic exercise'. Sapienti sat!), koristi da se ostvari poznata svjetska agenda koju bi bilo nemoguće provesti bez jedne ovakve pandemije", stoji u uvodnom dijelu njene kolumne.


"5G i 6G su problem"


Kako je vidljivo, profesorica iznosi svoja stajališta klasične teorije zavjere kako je pandemija "skuhana" od strane velikih moćnika, u ovom slučaju pokretača zaklade Billa i Melinde Gates. U svojoj kolumni profesorica nastavlja kako lijek za virus postoji, no, da su zabranjeni "zbog partikularnih interesa" te kako je ovo "bolest koja uglavnom za većinu nije ozbiljna prijetnja za zdravlje" te se u jednom dijela poziva na Aldousa Huxleya i distopijski svijet.


Osim toga što se svi danas koristimo pametnim telefonima kojima su uključene lokacijske značajke, Razum ipak spominje da će nadzor nad stanovništvom biti lakši uz cijepljenje i 5G i 6G mreže.


>>>Dekan Medicinskog fakulteta u Puli smijenjen nakon svog predavanja o štetnosti cjepiva<<<


Potom nastavlja usporedbu COVD potvrda sa "žutom šestokrakom zvijezdom koji su Židovi bili prisiljeni nositi u nacističkoj Njemačkoj", piše. Upravo ova skandalozna usporedba kojom se omalovažava holokaust, u Njemačkoj se smatra vrstom antisemitizma.


"Stožer je produžena ruka totalitarne globalističke ruke"


Pred kraj svoje kolumne dotiče se i stanja u Hrvatskoj. "Umjesto legitimnih zakona na djelu je 'zakon' sile i moći kreatora ovog pandemijskog marketinga, a koji se u Hrvatskoj uprisutnjuje i provodi putem našega Stožera, uz prešutno odobravanje Vlade i Sabora. Čini se da zakone koji uređuju naš život u Hrvatskoj više ne donose i ne provode legalno i legitimno izabrani Vlada i Sabor, nego sve ključne odluke, koji duboko i snažno zadiru u naše živote i naša prava, donosi Stožer, produžena ruka totalitarne globalističke države", kaže profesorica.


>>>Nakon duge pauze ponovo kreće studentski vjeronauk pod vodstvom don Davida<<<


Profesorica se dotakla i "globalne psihološke manipulacije" te tvrdi da se pandemija pojavila zbog uvođenja cjepiva, (a ne cjepivo zbog Covida), a osim toga, ona smatra da se klimatskim promjenama služe moćnici za uspostavljanje kontrole nadzora, a spominje i rodnu ideologiju.


Zbog njenih napisa, Josip Šimunović, dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta objavio je danas priopćenje kojim ograđuje sebe i svoju instituciju od njenih stavova.



Foto: screenshot via kbf.unizg.hr


"Prof. dr. sc. Ružica Razum, objavljivanjem svojih tekstova u mediima vezanih uz pandemiju COVID-19, više je puta stavljala u pitanje važeće protupandemijske mjere te jasan nauk i stav Katoličke crkve o moralnoj prihvatljivosti i korisnosti cijepljenja. Osobno se može pisati i misliti što želi, ali ovim putem hrvatskoj javnosti želimo priopćiti da javno iznesena mišljenja i stavovi prof. dr. sc. Ružice Razum o ovoj temi nisu stavovi Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, već osobni stavovi imenovane, od kojih se Fakultet ograđuje", stoji u priopćenju kojeg potpisuje dekan.


>>>Hrvatsko katoličko sveučilište širi se i na tehničke znanosti – pripremaju novi studij<<<


"Neka se predmetni tekstovi ni u kojem kontekstu ne povezuju s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu!", stoji na kraju priopćenja.


izvor: index.hr

Još vijesti