L.B. u Vodič za brucoše

Brucoš pobijedio na sudu: Iskoristio skripte s faksa i napisao 10 stranica dugu tužbu protiv stanodavca

19-godišnji student prava iskoristio je svoje skripte i bilješke s predavanja kako bi tužio stanodavca za neadekvatne životne uvjete. Dobio je tužbu čime je s pozitivnim ishodom okončao svoj prvi sudski proces.

14. prosinca 2021 15:44
Sud, brucoš, tužba

Sud, brucoš, tužba Foto: Shutterstock

Jack Simm se odlučio na tužbu protiv svog stanodavca zbog kršenja ugovora o najmu stana koji je, kako tvrdi, bio gradilište kad se u njega uselio 2020. godine. "Iskreno, bilo je užasno", izjavio je za The Tab.


Preddiplomski student, tadašnji brucoš, a aktualno student druge godine studija prava na Sveučilištu East Anglia, godinu dana borio se za pravdu. Kaže da je parnica na općinskome sudu bila "savršeno ponavljanje" gradiva potrebnog za stjecanje diplome.


>>>Je li ovo najčudnija tužba? Student cimericu odvukao na sud jer je pila njegovo mlijeko iz frižidera<<<


Iskoristio skripte za 10 stranica dugu tužbu


Prije njegovog jednosatnog saslušanja, Jack je proučio pravilnike i zakone koje je naučio tijekom studija. Na temelju tih zakona, na koje se referirao, napisao je osnovu za tužbu dugu čak deset stranica u kojoj traži povrat depozita za stanarinu i prve rate, u ukupnom iznosu od 859 funti.


Jack je zatim uspješno tužio kompaniju koja stoji iza smještajnih kapaciteta "Velocity Student" i dobio parnicu na temelju kršenja ugovora o najmu stana.


"U vrijeme trajanja parnice, baš sam učio ugovorno pravo", govori Jack. "Stoga sam doslovno krenuo od skripti za ovaj kolegij i potražio sve relevantne podatke kako bih izgradio svoj slučaj. Zapravo je bilo poprilično jednostavno", tvrdi. "Bila je to realna situacija s realnim posljedicama. Bačen sam u vatru. Pobjeda mi dokazuje da to mogu i pozitivno je i snažno utjecala na moje samopouzdanje", kaže.


>>>Riješio 60 ispita u 20 mjeseci – završio na sudu: Fakultet tužio studenta jer jer PREBRZO diplomirao<<<


Jack je odlučio tužiti najmodavca kad je preselio iz Newcastlea u svoj studentski smještaj u Norwichu. Tvrdio je da je najmodavac prekršio ugovor jer smještaj nije bio spreman za useljenje.
"Ne pokušavam biti duhovit kad kažem da je nalikovao na gradilište", kaže. "Kontejneri posvuda, fina piljevina, a i zvučalo je tako – čekićanje i bušenje, zbilja glasno. Zgrada jednostavno nije bila čista, pod je bio prekriven debelim slojem prašine nakon građevinskih radova, a tragovi blatnih čizama bili su posvuda", opisuje.


Nije bilo grijanja, vode ni interneta


Unatoč oduševljenju stanodavca, koji se ponašao kao da je Jack uselio u hotel s pet zvjezdica, iz zidova su virile žice, podovi su bili prljavi, prašina posvuda, a nije bilo ni tople vode, grijanja ni internetske veze. Jacku je postalo jasno da ne može tamo ostati.


Iako je najmodavac tvrdio da će se svi ovi problemi riješiti u samo nekoliko dana, tjedan dana nakon useljenja Jack je iselio i prestao plaćati stanarinu. Nakon toga obavijestili su ga e-mailom da će mu zbog dugovanja morati uzeti novac. "Zbog toga, zapravo, nisam imao izbora nego otići na sud i tužiti ih", pojašnjava.


>>>Odvjetnik odbio zaposliti studenta koji je završio pravo U ROKU s ODLIČNIM prosjekom – evo kako to objašnjava<<<


Početkom studenoga ove godine, Općinski sud u Newcastleu presudio je u Jackovu korist. Na temelju presude, stanodavac je dužan Jacku isplatiti ratu depozita i prvu ratu stanarine. Također su dužni snositi troškove sudskog postupka u visini od 140 funti.


izvor: The Tab

Još vijesti