V.K. u Vijesti

Studenti novinarstva s FPZG-a opraštaju se od legendarnog Mislava Bage: "Od 'opasnog' novinara, postao je jedan od nas"

Ime koje je u svijetu domaćeg novinarstva postalo institucijom nedostajat će brojnim kolegama, ali i onima koji će tek kročiti njegovim stopama.

19. kolovoza 2022 13:42
Mislav Bago bio je izvrstan novinar

Mislav Bago bio je izvrstan novinar Foto: screenshot via Youtube@novatv

Hrvatsku je javnost jučer potresla vijest o smrti cijenjenog urednika, novinara, komentatora i "institucije hrvatskog novinarstva", prepoznatljivog i britkog Mislava Bage.

Od njega su se oprostili svi koji su ga poznavali, kako kolege, prijatelji, obitelj, kolege, urednici, novinari, zvijezde, tako i studenti novinarstva s Televizije student koji su se dirljivom porukom prisjetili predavanja koje im je držao iznenadno preminuli Mislav Bago.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Strašna tragedija: Još jedan student s Fakulteta hrvatskih studija poginuo tražeći nestalog kolegu

"Njegovo ime uz definiciju profesionalnog novinarstva"

"Napustio nas je čovjek čije je ime postalo sinonim za novinarstvo. Čovjek koji nikada nije napisao knjigu, a opet svi smo učili o njemu. Njegovo je ime bilo i ostat će upisano pored definicije profesionalnog novinarstva", pišu u svojoj objavi studenti koji stoje iza programa Televizije Student.

Ovom su prigodom odlučili podijeliti zgodu s jednog predavanja, a koja je vezana uz ovog legendarnog hrvatskog novinara.

Punio je dvorane

"Bio je to ponedjeljak. Dan sam po sebi težak. Predavanje u 5 popodne i to pred sami kraj akademske godine. Situacija u kojoj bi dvorana bila poluprazna, no bila je puna jer gost je bio Mislav Bago. Stigao je u košulji, kasnio je nekoliko minuta. Ispričao se kaže, bio je u 'liveu' za Vijesti u 17. Nitko nije zamjerio. U trenutku čovjek kojega su se bojali ministri, od čijih su pitanja strepili zastupnici od 'opasnog' novinara s TV ekrana pretvorio se u nas. U našeg kolegu, studenta, prijatelja spremnog strpljivo slušati brojna pitanja i potpitanja budućih novinarki i novinara sve do jednoga trenutka", prisjećaju se s tugom.

vezano Ljetovanje s prijateljima pretvorilo se u tragediju. Vijesti Student preminuo na ljetovanju s prijateljima u Grčkoj: Imao je koronu, ali obdukcija je otkrila pravi uzrok smrti

"'Oprostite. Žao mi je stvarno što vas moram ranije napustiti, ali žurim tu u blizini imam ponovno 'live' za Dnevnik'", kazao im je tada Bago i nakon pozdrava krenuo u novu novinarsku avanturu.

"Uvijek spreman pomoći, dati savjet i pružiti ruku. Nije radio kao novinar, živio je novinarstvo. Živio ga je sve do danas kada nas je u 49. godini zauvijek napustio. Počivao u miru", pozdravili su se studenti.

Uz njih, posebnu objavu stavili su i na Facebook stranici Fakulteta političkih znanosti gdje je Mislav Bago bio gost, suradnik, mentor i kolega.

vezano Generacije studenata opraštaju se od profesora... Vijesti Preminuo omiljeni profesor s Filozofskog fakulteta: 'Pamtit ćemo vas po nasmijanim očima i originalnim predavanjima'

Inspiracija mnogima

Kako nastavljaju, Bago je bio inspiracija mnogim studentima, a zasigurno i razlog zbog kojeg su mnogi upisivali studij novinarstva na ovom fakultetu.

"Strastven, vrhunski profesionalac i čovjek koji je uvijek bio spreman podijeliti svoje nemjerljivo znanje s mladim kolegama. Brojnim našim studentima bio je mentor u redakcijama u kojima je radio i mnogi od njih su, zahvaljujući Mislavu, danas i sami vrhunski televizijski novinari. Upornost, hrabrost i predanost novinarstvu kojima je studente učio Bago ne mogu se naučiti iz udžbenika. Generacije studenata učile su od Mislava Bage, a generacije koje dolaze učit će o Mislavu Bagi. To je najmanje što mu možemo obećati!", pišu u objavi.

Još vijesti