L.B. u Vijesti

Studenti profesoru organske kemije 'sredili' otkaz zbog niske prolaznosti i loših ocjena

Organska kemija ključni je kolegij za sve koji žele studirati medicinu.

5. listopada 2022 10:56
Nakon peticije studenata, profesor je dobio otkaz.

Nakon peticije studenata, profesor je dobio otkaz. Foto: littlenySTOCK via Shutterstock

Sveučilišni profesor Maitland Jones dobio je otkaz nakon što su studenti pokrenuli peticiju zbog pritužbi da im je preteško položiti njegov kolegij.

Nakon što su prebrojali sakupljene potpise, 82 od 350 Maitlandovih studenata potpisalo je "optužnicu" u kojoj ga se tereti za slabu prolaznost na ispitima te neadekvatno izvođenje notorno teškog kolegija iz organske kemije.

vezano Nastala je gužva Laganini 'Podli' trik profesora da zadrži studente na predavanju koje traje 2 sata: Evo što rade na kraju

Iako je 84-godišnji profesor branio svoju poziciju, dekan Sveučilišta u New Yorku raskinuo je ugovor o radu s njim. Kolege profesori stali su u obranu vremešnog profesora, piše Mirror.

Uprava želi zadovoljne studente?

"Dekani očito žele zadovoljne studente koji o sveučilištu pričaju samo najbolje kako bi se što više ljudi prijavljivalo na upisima i kako bi što bolje kotirali na rang-ljestvicama fakulteta", kazao je Paramjit Arora, profesor kemije koji je blisko surađivao s profesorom Jonesom.

Organska kemija, kako tvrdi, ključan je predmet za sve koji planiraju studirati medicinu.

"Potičemo vas da shvatite kako na kolegiju s tako niskom stopom prolaznosti i tako lošim ocjenama prioritet nisu učenje i dobrobit studenata, kao što bi trebali biti, i odražavaju se loše na odjel za kemiju, kao i na fakultet kao cjelinu", napisali su studenti u peticiji.

vezano Kaže da mu je sada bolje Karijera Učitelj dao otkaz kako bi radio u trgovačkom lancu: 'Bolja je plaća i imam šanse napredovati'

Sredinom proljetno/ljetnog semestra, prolaznost na ispitima kod profesora Jonesa iznosila je 30 posto. Iako su bili frustrirani, studenti u njoj nisu zahtijevali otpuštanje spomenutog profesora.

Asistentica okrivljava studente za lošu prolaznost

Zacharia Benslimane, asistentica profesora Jonesa, pokušala ga je obraniti u e-mailu koji je uputila svim nadležnima na fakultetu.

"Mislim da je peticija napisana više zbog nezadovoljstva rezultatima ispita nego stvarnog osjećaja da se profesor prema njima ne odnosi korektno", napisala je. "Primijetila sam da mnogi studenti koji se konstantno žale na profesora, nisu iskoristili sve resurse koje smo im dali", dodala je.

U kolovozu su obavijestili profesora Jonesa da će prekinuti ugovor o radu s njim jer njegova predavanja "nisu zadovoljila standarde koje zahtijevaju od nastavnog osoblja."

vezano Studentica s indeksom, provjerava ocjene... Nakon predavanja Profesor 'rušio' studenticu strojarstva zbog seminara: 'To je izborni predmet, ne treba mi čak ni petica'

John Beckman, glasnogovornik Sveučilišta, branio je odluku uprave ove visokoobrazovne institucije, navodeći da se velik broj studenata žalio da im profesor Jones "patronizira, ne odgovara na molbe i prijedloge, omalovažava ih te netransparentno ocjenjuje".

Dodao je da su Jonesove ocjene bile "nadaleko najgore, ne samo među kolegama s odjela za kemiju, nego i među svim kolegijima koje polažu studenti dodiplomskih prirodoslovnih studija".

izvor: mirror.co.uk

Još vijesti