V.K. u Vijesti

Povijesni trenutak za ovaj hrvatski grad! Novi studij upisale samo djevojke: 'Ovo je traženo zanimanje, savršeno ste odabrale'

Akademska godina za većinu studenata počela je početkom listopada, no ovih 35 brucošica tek je jučer sjelo u predavaonicu u ovome gradu koji je po prvi puta u povijesti pozdravio studente.

15. listopada 2021 16:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Osijeku pokrenulo je dislocirani izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slatini.


Jučer je organiziran prvi dan nastave za 35 studentica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji je u suradnji s Gradom Slatinom pokrenuo dislocirani studij, piše Informativni centar Virovitica.


Povijesni trenutak za ovaj slavonski grad


S obzirom da je ovo povijesni trenutak za grad Slatinu, svečanom otvorenju i prvom danu nastave svjedočili su i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martina Bunić, dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Damir Matanović sa suradnicima te zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić sa suradnicima.


Foto: screenshot via icv.hr


>>>Hrvatska dobiva još jedan sveučilišni grad: Najbolje veleučilište u zemlji sada postaje fakultet<<<


Traženo zanimanje - savršen odabir


Nakon što su svim studentima zaželjeli dobrodošlicu, dekan Fakultetau Damir Matanović obratio se novim brucošicama. "Mogu reći da je ovo početak, iako smo imali tu povijest odnosa dogovaranja i pregovaranja s Gradom Slatinom već neko vrijeme, ali današnji dan je start prve generacije studija predškolskog odgoja u Slatini i mislim da je to velika stvar za Slatinu, ali i za Fakultet koji je otvorio dislocirani studij u ovom lijepom gradu. Drago mi je da imamo potporu Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije kako bi se ova priča nastavila i bila uspješna, a vi dragi studenti na kraju krajeva završili svoj fakultet i zaposlili se, a posla u ovome području ima jako puno. Ovo se zanimanje jako puno traži i mislim da ste savršeno odabrali", kazao je dekan Matanović, a njegove riječi prenosi icv.hr.


>>>Ekonomski fakultet objavio bonton dug 26 stranica: Nema učenja iz skripti ni upečatljivih odjevnih kombinacija<<<


Uz dobrodošlicu, dekan je komentirao činjenicu kako je Slatina veće mjesto u Slavoniji koje nije imalo neki oblik visokoškolske nastave. "Tu smo vidjeli dobar i kvalitetan prostor za naš program predškolskog odgoja koji je izuzetno tražen i od strane studenata, a i kako sam već napomenuo, na tržištu je potražnja velika za našim studentima. Dakle, problem zapošljavanja ovdje ne postoji", napominje dekan.


Studentice u klupama spremne za novu akademsku godinu / Foto: screenshot via icv.hr


>>>Studentica iz Zagreba položila 20 ispita u samo 3 mjeseca: 'Nikad više, ovaj stres mi je bio dovoljan za cijeli život'<<<


Nakon uvodnih govora dobrodošlice, studentice su u prostorima EPIcentra Sequoia poslušale plan održavanja predavanja koja bi se trebala održavati četvrtkom i petkom u poslijepodnevnim satima te subotama ili online, što će ovisiti o epidemiološkoj slici države i županije.


izvor: icv.hr

Još vijesti