L.B. u Karijera

Studenti iz Karlovca i majstori pivari skuhali „mutno“ pivo primamljivog imena: Evo kada ga i gdje možete kušati

U sklopu projekta „Student startup“ ove srijede imat ćete priliku kušati craft pivo zanimljivog naziva „College Haze“.

15. studenog 2022 14:57
Kušanje piva.

Kušanje piva. Foto: wavebreakmedia via Shutterstock

Veleučilište u Karlovcu i karlovački SC u suradnji s javnom ustanovom za poticanje lokalnog razvoja „Inova DR“ pokreću projekt „Startup Studenti” namijenjen svim studentima Veleučilišta u Karlovcu, kao i članovima Studentskog centra Karlovac.

Uvode studente u svijet poduzetništva

Projekt je zamišljen kao platforma koja će, kroz niz predavanja, uvesti studente u svijet poduzetništva i potaknuti one odlučnije na pokretanje vlastite tvrtke nakon diplome ili čak tijekom studiranja. U slučaju da se tamošnji studenti odluče na ovakav poslovni korak, karlovački SC i Inova DR poduzetnim mladim ljudima omogućit će korištenje coworking prostora u kojemu mogu razvijati svoje ideje, umrežavati se i rasti kao budući poduzetnici.

Projektom je predviđeno 10 različitih predavanja interesantnih predavača i poduzetnika, u periodu od studenog 2022. godine do svibnja 2023. godine.

Iako većina predavača dolazi s područja Karlovca i Karlovačke županije, pridružit će im se i drugi utjecajni poduzetnici iz Zagreba, čitave zemlje i šire.

Ne morate se obeshrabriti ako niste karlovački student! U slučaju da vas interesira neko predavanje, možete ga poslušati jer su sva predavanja otvorena za građanstvo, druge poduzetnike i ostalu zainteresiranu javnost.

Poslastica na početku

Prvo predavanje mogli bi biti prava poslastica za studente koji vole kvalitetno, craft pivo domaće proizvodnje! Naime, ove srijede, 16. studenog od 16 sati, u atriju karlovačkog SC-a imat ćete prilike poslušati predavanje Andreja Čapke, vlasnika Zmajske pivovare te profesora Gorana Šarića s Veleučilišta u Karlovcu.

Da sve ne bi ostalo samo na „teoriji“ pobrinuli su se studenti stručnog studija prehrambene tehnologije Veleučilišta u Karlovcu koji su, u suradnji s ovom poznatom domaćom pivovarom, „skuhali“ pivo interesantnog naziva „College Haze“. U njemu će ponajviše uživati ljubitelji gorkog piva jer se radi o stilu NE IPA (New England Indian Pale Ale) koje karakterizira ugodna gorčina.

Ako se pitate odakle naziv, dovoljno je reći da je pivo mutno.

Predavanje je nezaobilazan događaj ovog tjedna, kako za ljubitelje kvalitetnog piva, tako i za studente poduzetničkog duha koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa, možda baš u domeni proizvodnje craft piva.

vezano Studentska piva 'Studoš Beera' Laganini Studenti iz Rijeke 'izbacili' vlastito studentsko pivo: Jeste li za Studoš Beeru?

vezano Slika nije pronađena Karijera Studentice iz Splita 'skuhale' novo studentsko craft pivo 'Brucošica': 'Uz dobro pivo lakše pamtim štivo'

vezano Slika nije pronađena Laganini Napokon potvrđeno: Znate li da od piva zapravo postajete pametniji?

Još vijesti