L.B. u Akademska četvrt

Studenti ovog domaćeg sveučilišta morat će mjeriti temperaturu svaki dan – pripremili im i izjavu

Nova akademska godina obilježena je povratkom u predavaonice, no uz određene protupandemijske mjere.

29. rujna 2021 16:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Akademske godina 2021./2022. službeno započinje početkom listopada. Slijedom preporuka resornog Ministarstva, ali i HZJZ-a, većina domaćih sveučilišta odlučila se za povratak kontaktne nastave, posebice u kontekstu predavanja s manjim brojem studenata te u okolnostima kad je moguće organizirati nastavu po protupandemijskim preporukama (održavanje razmaka, dezinficiranje prostorija i stolova, nošenje maski i sl.).


>>>Kreću 'cijepni punktovi' ispred 2 velika zagrebačka doma: 'Cjepiše' dobivaju besplatan obrok – evo i rasporeda<<<


No, kako smo imali prilike vidjeti na primjeru zagrebačkoga Pravnog fakulteta, za sudjelovanje na masovnim predavanjima na kojima se očekuje više od stotinu osoba bit će potrebno pokazati COVID potvrdu, negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili pak dokaz liječnika da je student prebolio COVID u posljednjih nekoliko mjeseci. Za studente koji ne mogu zadovoljiti ova tri kriterija nastava će biti organizirana putem live streama pa će ju moći pratiti od kuće, pojasnio nam je prošloga tjedna aktualni prodekan za nastavu Pravnog fakulteta, doc.dr. sc. Marko Jurić.


>>>Uživo, ali ne za sve! Necijepljeni studenti ovog fakulteta predavanja će ipak slušati ONLINE<<<


I Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je preporuke za provedbu nastave u prostorijama fakulteta. Iako uglavnom slijede upute kojih će se pridržavati i na ostalim fakultetima, pulski studenti ipak će morati prakticirati još jednu epidemiološku mjeru prije predavanja. Naime, sa Sveučilišta javljaju da će studenti prije svakog dolaska na faks morati izmjeriti tjelesnu temperaturu, a u ovu svrhu pripremili su im i ovakvu Izjavu kojom garantiraju da su ovo i napravili.


foto: screenshot via unipu.hr


Ova se odluka primjenjuje i na sve zaposlenike Sveučilišta Jurja Dobrile kojima će svakodnevno mjerenje temperature postati svakodnevnom praksom.


>>>Ako studiraš na velikom fakultetu, moglo bi te zanimati: Ovo su okolnosti u kojima će studenti MORATI imati COVID potvrdu<<<


"Molimo studente da preuzmu, isprintaju te potpišu Izjavu o mjerenju temperature te ju predaju na Orijentacijskom danu (brucoši) tj. prvom satu nastave (više godine)", piše u obavijesti Sveučilišta.


Oni s temperaturom od 37.2°C ili višom, o tome moraju obavijestiti referenta u Uredu za studente i obrazovne programe za pripadajuću sastavnicu pri kojoj student studira i voditelja Ureda "radi pravovremenog postupanja i poduzimanja svih potrebnih protuepidemijskih mjera."

Još vijesti