V.K. u Vijesti

Novost za sve koji voze bicikl, a stanuju u domu: Ako ovo ne napravite do 15.10., ostat ćete bez 'ljubimca'

Svi koji stanuju u ovom studentskom domu, a voze bicikl, uskoro će svog ljubimca morati registrirati.

13. rujna 2022 13:06
Bit će više mjesta ispod nadstrešnice!

Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Foto: MojFaks

Studentski domovi sigurna su mjesta za život, no, bez obzira što se radi o zatvorenom kompleksu stanovanja, i ovdje se događaju nezakonite radnje poput krađe odjeće sa sušila, krađe samog sušila, posuđa, donjeg rublja, pa sve do krađe bicikala.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Od grudnjaka do mobitela: Što se sve krade u studentskim domovima?

Iz Studentskog odbora "Sava" nedavno su objavili bitnu obavijest za sve stanare studentskog doma "Stjepan Radić", poznatijeg pod nadimkom "Sava", a koji su ujedno i vlasnici bicikala.

Mjesec dana za registraciju

"Kako bismo se riješili starih, neispravnih, nekorištenih bicikla, Uprava je sadašnjim studentima doma omogućila registraciju njihovih bicikla (s biciklom je potrebno doći na portu)", pišu u objavi unutar grupe stanara doma na Savi.

Studentski Odbor Sava stavio je novu obavijest Studentski Odbor Sava stavio je novu obavijest Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava

No, kako i bivši stanari ovog legendarnog doma ponekad ostave svoje bicikle nakon što isele, Studentski Odbor Sava ima rješenje i za njih.

"Kako bi i bivši studenti doma mogli doći po svoje, do 15.10. bit će omogućeno i njihovo preuzimanje, uz zadovoljavajući ključić, koji će otključati lokot. Razlog je ovoga pothvata smanjenje mogućnosti krađe i adekvatno parkirno mjesto za svaki bicikl unutar doma", pojašnjavaju.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Studentici u domu ukraden top – kradljivici ostavila poruku od koje će protrnuti: 'Vjerujem u kletve pa ga ti nosi...'

Nakon tog datuma, odnosno 16. listopada, svi će neregistrirani bicikli biti uklonjeni, upozoravaju studente i mole da se njihova vijest proširi dalje kako bi svi mogli doći i registrirati svoje bicikle.

"Ide rega"

Stanari doma pod objavom su označavali druge vlasnike bicikala, a u nekoliko su se navrata i našalili na račun novih promjena.

"Ide rega", piše studentica, a druga joj odgovara da će odsad "barem biti mjesta ispod nadstrešnice".

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Uz kamere i zaštitare u studentskim domovima - bicikli ipak postaju plijenom lopova

"Valja sad i tu registraciju plaćati", piše student. "Mi smo utjecajni ljudi", piše još netko, a drugi student želi i birati kako će njegova registracija izgledati.

I bivši stanari Save žele registrirati svoje bicikle I bivši stanari Save žele registrirati svoje bicikle Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava

"Tražit ću rege Zg 2210", komentira svoje želje. "Bit će starog željeza", smije se još jedan student.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Zvali policiju, ima i uhićenih! Jutros MASOVNA krađa registarskih oznaka kraj Save: Huligani skidali tablice studenata 'dotepenaca'

Još vijesti