V.K. u Vijesti

Što se događa u menzama? Studenti gladni, neki se čak i otrovali: 'Prijete mi izbacivanjem iz doma'

Studnti iz čak dva studentska doma iz susjedne BiH tvrde da su gladni, a neki su se čak i otrovali.

7. rujna 2022 15:13

Hrana iz menze Foto: MojFaks

Je li ovo dovoljno? Foto: screenshot via katera.news

Kažu da je sve puno masnoća Foto: screenshot via katera.news

Ovo je ručak? Foto: screenshot via katera.news

Što je ovo na tanjuru? Foto: screenshot via katera.news

Osim što se moraju snalaziti u malim sobama s cimerima koje možda ne znaju, često se događa i da se studenti žale na prehranu u studentskim menzama.

Na BiH portalu Katera nedavno su objavili pismo studenata iz studentskog doma Foča koji su poslali pismo u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo porcijama hrane.

vezano Količina hrane poslužena za večeru Nakon predavanja [FOTO] Studenti nezadovoljni i gladni?! U menzi za večeru dobiju podgrijani ručak, a i toga je premalo

Premalo hrane

"Već duži period usprkos konstantnim pritužbama na kvalitetu hrane, raspodjelu hranjivih materija, odnosno nutritivnu vrijednost obroka, veličinu porcija, Javna ustanova Studentski dom Foča ne želi uzeti kritike u razmatranje", piše u pismu anonimna studentica.

vezano Slika nije pronađena Vijesti [VIDEO] Studenti u Zagrebu kuhali večeru u 2 ujutro pa zapalili kuhinju i stan

Kako nastavlja, često im se događa da je hrane posluženo premalo, iako im je u cijenu doma uključen i obrok u menzi. "Svakodnevno smo suočeni sa neugodnostima prilikom odlaska u menzu i primorani smo dodatno naručivati obroke usprkos cijeni doma koju plaćamo, a koja iznosi 144 KM mjesečno, za smještaj i hranu", tvrdi. Preračunato u domaću valutu, ovaj je iznos oko 550 kuna.

Je li ovo dovoljno? Je li ovo dovoljno? Foto: screenshot via katera.news

"Želimo apelirati na JU Studentski dom Foča da se kvaliteta hrane i veličina porcija podignu na viši nivo, u skladu sa potrebama mladih ljudi", piše ona, a čak spominje i želučane tegobe zbog velike količine masnoće u hrani te nedostatka proteina i povrća u obrocima.

vezano Smrznuto, jeftino i brzo Vijesti Šokantno istraživanje: Jedna četvrtina diplomaca ne zna kuhati nakon završetka faksa

Studentica za kraj piše kako se nada da će se zdravlje studenata sačuvati i da će njihovi studentski dom Foča uzeti kritike u razmatranje.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Studenti prosvjedovali jer ostaju bez hrane u domovima: 'Gladni smo iako sve plaćamo, tješe nas krumpirom…'

Odgovorili iz doma: 'Ovo je netočno i zlonamjerno'

Nakon objavljenog pisma studentice, i Studentski dom Foča posao je svoje priopćenje u kojem tvrde da im je pismo studentice "naštetilo ugledu".

"Što se tiče prehrane, potpuno su netočne tvrdnje nezadovoljne čitateljice vašeg portala da je hrana u Studentskom domu loša. Kod nas gostuju profesori s Medicinskog fakulteta u Foči koji se hrane u našem restoranu i imaju isti meni kao i studenti. Od njih nikada nismo dobili niti jednu primjedbu", piše u priopćenju koje također objavljuje Katera.

U priopćenju zatim pišu kako hranu kontrolira njihov Zavod za javno zdravstvo te napominju kako "otkako postoji ova ustanova, niti jedan nalaz nije bio neispravan", pa kažu kako su kritike studentice o opasnostima po studentsko zdravlje netočne i zlonamjerne, da bi pred kraj priopćenja pisali što sve studenti dobivaju za iznos od 144 KM koliko plaćaju dom.

vezano Kažu tete: Talijanski specijalitet Nakon predavanja Što to jedu studenti? Najgori ovotjedni obroci u menzama: 'Milaneze ili parizer sa špagetima?'

Javilo se još nezadovoljnih studenti 

Nakon objavljivanja priče o studentima iz Studentskog doma Foča, javili su se i studenti koji žive u studentskom domu Pale u Bosni i Hercegovini s istim problemom oko prehrane.

Kažu da je sve puno masnoća Kažu da je sve puno masnoća Foto: screenshot via katera.news

„Situacija je još gora u Studentskom centru Pale. Hrana je skoro pokvarena. Osobno sam se uvjerio u grah koji se daje za ručak koji mi je otrovao želudac i moram ići na pregled kod liječnika“, piše nezadovoljni student i dodaje da je i kod njih veličina obroka premala te kako studenti kupuju dodatnu hranu kako bi preživjeli.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Kaos u menzama: Ispred ulaza redovi, subvencije se 'čudno' tope... Je li nova aplikacija kriva za sve?

"Za ručak nam daju ili grah ili malo riže i graška i komad ribe koji se ne može jesti od smrada. Pokušavam to objaviti, ali mi prijete da će me izbaciti iz doma", dodaje student.

izvor: katera.news

Još vijesti